Έχουμε αναφέρει πολλές φορές πως η ιστοσελίδα σας είναι ο καθρέφτης της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Εάν θέλετε να προσελκύσετε νέους πελάτες και να αφήσετε μια θετική εντύπωση, πρέπει η εικόνα σας στον έξω κόσμο να είναι η καλύτερη δυνατή.

Αυτό σημαίνει πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία ιστοσελίδας με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε 5 σημεία κλειδιά που θα ενδυναμώσουν τη διαδικτυακή σας παρουσία και θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

1. Δημιουργία Ιστοσελίδας με συγκεκριμένο branding

Είναι σύνηθες το φαινόμενο να παρατηρούμε ιστοσελίδες που δεν έχουν καμία συνοχή. Χρώματα, γραμματοσειρές, εικόνες και γραφικά που κάποιος έχει «πετάξει» μέσα στην ιστοσελίδα ώστε απλά να έχει μια παρουσία στο Internet.

Εάν έχετε σκοπό να κάνετε κάτι τέτοιο, καλύτερα να μην το ξεκινήσετε.

Πρέπει να αντιμετωπίζετε την ιστοσελίδα σας το σημείο επαφής σας με τον έξω κόσμο. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο ελκυστική είναι η εμφάνισή της, τόσο καλύτερη εντύπωση θα κάνει η επιχείρησή σας στους υποψήφιους πελάτες ή συνεργάτες σας.

Η εμφάνιση λοιπόν παίζει σημαντικό ρόλο. Και η καλή εμφάνιση είναι το αποτέλεσμα ενός εξαιρετικού brand.

Το Branding είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσετε με την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Διαλέξτε το χρώμα, το ύφος, το design, τη γραμματοσειρά, τα ξεχωριστά γραφικά για κάθε επιμέρους σελίδα.

Εάν όλα αυτά δένουν αρμονικά και δημιουργούν ένα συνεκτικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, οι πιθανότητες να κερδίσετε πωλήσεις αυξάνονται με δραματικό ρυθμό.

bradning για ιστοσελιδα

2. Δημιουργία περιεχομένου: Content is the King

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι ίσως η σημαντικότερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε. Κι αυτό γιατί όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ένα δημιουργικό και πρωτότυπο περιεχόμενο εξυπηρετεί διπλό σκοπό:

Βελτιώνετε το SEO της ιστοσελίδας σας, με αποτέλεσμα να έχετε καλύτερες κατατάξεις και να εμφανίζεστε στην 1η σελίδα της Google

Παρέχετε σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας λύνοντας απορίες και εξυπηρετώντας ανάγκες, με αποτέλεσμα να δημιουργείτε στο κοινό σας την αίσθηση της αυθεντίας στην αγορά που δραστηριοποιείστε.

Οι δύο παραπάνω λόγοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί ώστε να δώσετε μεγάλη βάση στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Κάθε ιστοσελίδα πρέπει πλέον απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα blog όπου χρήσιμα και κατατοπιστικά για τον επισκέπτη άρθρα θα εμφανίζονται σε τακτική βάση.

Το Content Marketing αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον επιτυχημένες τεχνικές Marketing και κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να ισχυροποιήσει την παρουσία της στο διαδίκτυο οφείλει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημιουργήστε κείμενα, προσελκύστε πελάτες, αυξήστε τις πωλήσεις σας.

Οι δύο παραπάνω λόγοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί ώστε να δώσετε μεγάλη βάση στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας.

Κάθε ιστοσελίδα πρέπει πλέον απαραίτητα να περιλαμβάνει και ένα blog όπου χρήσιμα και κατατοπιστικά για τον επισκέπτη άρθρα θα εμφανίζονται σε τακτική βάση.

Το Content Marketing αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον επιτυχημένες τεχνικές Marketing και κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να ισχυροποιήσει την παρουσία της στο διαδίκτυο οφείλει να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Δημιουργήστε κείμενα, προσελκύστε πελάτες, αυξήστε τις πωλήσεις σας.

content marketing strategy

3. Mobile Έκδοση

Μελετώντας τα δεδομένα από πλήθος ιστοσελίδων, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως η πλειοψηφία των online επισκεπτών προέρχεται από mobile συσκευές και επί το πλείστον smartphones.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η ιστοσελίδα σας (ή το E-Shop σας) να είναι πλήρως λειτουργική από ένα σύγχρονο smartphone.

Πέρα από τον προφανή λόγο – να μπορεί κάθε επισκέπτης να εξερευνήσει τη σελίδα άνετα και με ευκολία – οι ιστοσελίδες που παίρνουν υψηλό βαθμό mobile responsiveness κερδίζουν θέσεις και στις κατατάξεις της Google.

Επομένως, δώστε ιδιαίτερη βάση στο βαθμό που παίρνει η ιστοσελίδα σας όσον αφορά στην πλοήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ένας εύκολος τρόπος να το ελέγξετε είναι μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Είναι η Ιστοσελίδα μου Mobile Friendly;

4. Γραφικά & Εικόνες: Δημιουργία Ιστοσελίδας με ξεχωριστό στυλ

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που χρήζουν προσοχής κατά τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι το εικαστικό αποτέλεσμα.

Με άλλα λόγια πως ακριβώς θα επιτύχετε ένα αξιομνημόνευτο και μοναδικό branding;

Το graphic design, οι εικόνες ή τα video που θα δημιουργήσετε για την ιστοσελίδα σας παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Μπορείτε να δείτε παραδείγματα ιστοσελίδων που έχουν επενδύσει σε αξιοζήλευτα γραφιστικά και το εικαστικό αποτέλεσμα πραγματικά προσελκύει το μάτι και δημιουργεί μια ιδιαίτερα θετική αίσθηση για την ίδια την επιχείρηση.

Ένας εξειδικευμένος γραφίστας μπορεί να δημιουργήσει για την ιστοσελίδα σας σίγουρα κάτι ξεχωριστό.

Επίσης, σε περίπτωση που έχετε προϊόντα ή κάνετε online πωλήσεις (π.χ. μέσω ενός E-Shop), είναι σημαντικό να ενσωματώσετε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ακόμη και από επαγγελματία φωτογράφο.

Πρέπει να έχετε κατά νου πως όσο καλύτερη είναι η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας τόσο πιο πιθανό είναι να επιτύχετε καλύτερες πωλήσεις και να ενδυναμώσετε τη φήμη της επιχείρησής σας στο ευρύ κοινό.

graphic design για ιστοσελιδα

5. Συλλογή Leads

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργείτε μια ιστοσελίδα είναι για να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Πρέπει όμως η ιστοσελίδα σας να υπακούει σε τεχνικές Digital Marketing ώστε να παρακινείτε τους αναγνώστες να επικοινωνήσουν μαζί σας, να αφήσουν ένα e-mail ή να προχωρήσουν σε μια online αγορά.

Συνεπώς, δημιουργήστε online φόρμες που θα συλλέγουν στοιχεία αλλά και κουμπιά που θα παρακινούν τους επισκέπτες να προβούν σε μια ενέργεια από τις παραπάνω που αναφέραμε.

Θέλετε να απογειώσετε τις πωλήσεις της επιχείρησής σας μέσα από σύγχρονες και επιτυχημένες μεθόδους Digital Marketing;

Έχουμε δημιουργήσει τον απόλυτο Οδηγό Digital Marketing: Χρήσιμες τεχνικές και συμβουλές για τις μεθόδους που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου το Internet Marketing να βοηθήσει ουσιαστικά την επιχείρησή σας να ξεχωρίσει και να αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων!

ΟΔΗΓΟΣ DIGITAL MARKETING