ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: 15 τρόποι να αυξήσετε το web traffic της ιστοσελίδας σας

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το να αποκτήσετε μεγάλη επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας είναι δύσκολο και απαιτεί μεθοδική εργασία.

Ωστόσο, υπάρχουν πάντα γρήγοροι και έξυπνοι μέθοδοι που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να αποκτήσετε μεγαλύτερο traffic σε σχετικά γρήγορο χρονικό διάστημα.

Και ο λόγος που πρέπει να επιδιώκετε να αυξήσετε το traffic της ιστοσελίδας σας είναι πως η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα φέρει νέους ενδιαφερόμενους για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε και συνεπώς αύξηση των πωλήσεων σας.

Στο παρακάτω άρθρο θα αναλύσουμε 15 έξυπνες μεθόδους με τις οποίες μπορείτε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας, του e-shop ή του blog σας μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές διαδικτυακού Marketing.

δημιουργία ενός τέλειου landing page - banner

Σε πρώτη φάση, πρέπει να έχετε κατά νου πως υπάρχουν 5 βασικές πηγές που μπορούν να φέρουν στην ιστοσελίδα σας μεγαλύτερη επισκεψιμότητα:

Content Marketing: Με τον όρο Content Marketing εννοούμε την προώθηση της ιστοσελίδας σας μέσω οποιασδήποτε μορφής περιεχομένου (κείμενα, άρθρα, εικόνες, με σκοπό την προσέλκυση νέων επισκεπτών που θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες στην ιστοσελίδα σας.

Email Marketing: Το Email είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία σε κάθε σύγχρονη επιχείρηση και μπορεί να φέρει traffic σε οποιαδήποτε αγορά και τύπο ιστοσελίδας εάν χρησιμοποιηθεί με σωστό τρόπο.

Social Media: Οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν καθημερινά και σε υπερθετικό βαθμό τα Social Media. Εκμεταλλευτείτε το και αποκτήστε μια ισχυρή παρουσία σε αυτά.

Διαδικτυακή Διαφήμιση: Διαφημιστείτε. Είτε μέσα από την πλατφόρμα της Google είτε μέσα από άλλες πηγές, η διαφήμιση είναι ένα από τα βασικά συστατικά επιτυχίας κάθε επιχείρησης.

Search Engine Optimization: Έχουμε ήδη αναφέρει αρκετά πάνω στο θέμα της προώθησης ιστοσελίδων μέσω SEO και πόσο μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας στην αύξηση των πωλήσεων μέσα από την αύξηση των κατατάξεων σχετικών keywords στις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κλπ)

***SMS Marketing: Μια bonus τεχνική για να φέρετε traffic στην ιστοσελίδα σας! Το sms marketing είναι ένας απλός τρόπος να στείλετε μαζικά sms και να ενσωματώσετε μέσα στο μήνυμα ένα link προς την ιστοσελίδα σας.

Πώς να αυξήσετε την επισκεψιμότητα ιστοσελίδας

Internet Marketing Tip

Καθέ μία από τις 15 μεθόδους αύξησης του web traffic που αναφέρονται κάτωθι χρησιμοποιεί κάποιο από τα traffic channels ή και συνδυασμό αυτών.

Αφού λοιπόν αναφέραμε τις βασικές πηγές από τις οποίες μπορείτε να φέρετε traffic στην ιστοσελίδα σας, ας δούμε 15 βασικές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

number 1

ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ KEYWORDS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας με βάση λέξεις – κλειδιά

Έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο πως η εύρεση λέξεων κλειδιών (keyword research) είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε SEO στρατηγικής.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν keywords που είναι πλήρως σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησής σας. Με την πάροδο του χρόνου, η Google και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης θα αναγνωρίσουν την ιστοσελίδα ή το blog σας ως έναν ιδανικό προορισμό για το θέμα που πραγματεύεται, κάτι που θα ενισχύσει τις κατατάξεις που έχει η ιστοσελίδα και συνεπώς θα αυξήσει την επισκεψιμότητά της.

Μην προσπαθείτε να κερδίσετε άμεσα υψηλές κατατάξεις για τα πλέον “διάσημα” keywords της αγοράς σας. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται συναρπαστικό και να έχουν μεγάλο όγκο αναζήτησης, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσετε υψηλές κατατάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα για αυτά. Από την άλλη πλευρά, τα Long Tail keywords είναι πολύ λιγότερο ανταγωνιστικά και είναι αυτά που θα οδηγήσουν αρχικά μεγαλύτερο traffic στην ιστοσελίδα σας. Παράλληλα, τα Long Tail Keywords είναι και αυτά που έχουν τα υψηλότερο conversion rate αφού είναι πλήρως σχετικά με το αντικείμενό σας.

Πώς όμως θα καταταχθεί η ιστοσελίδα σας υψηλά για κάποια Long Tail Keywords?

Ας δούμε το εξής απλό παράδειγμα:

Έστω πως θέλετε να αυξήσετε το ranking της ιστοσελίδας σας σε μια αγορά σχετική με “χειροποίητα κοσμήματα”. Μεταβείτε στη μηχανή αναζήτησης της Google και πληκτρολογήστε τη φράση “χειροποίητα κοσμήματα”. Προς το τέλος της 1ης σελίδας, η Google προτείνει ορισμένα Long Tail Keywords που ναι μεν έχουν χαμηλότερο όγκο αναζητήσεων (traffic volume) αλλά είναι και λιγότερο ανταγωνιστικά.

long tail keywords

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν αυτή την ευκαιρία και εστιάστε αρχικά σε αυτά. Μπορείτε να εστιάσετε στην άνοδο των κατατάξεων για κάποια από αυτές τις λέξεις-κλειδιά μέσα από τη δημιουργία περιεχομένου με κεντρικό θέμα π.χ. “Χειροποίητα κοσμήματα με χάντρες”.

on page seo

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Δώστε έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Ίσως έχετε ακούσει την έκφραση πως “Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς” (Content is the king).

content is the king

Προσπαθήσετε να γράφετε και να δημοσιεύετε χρήσιμα άρθρα όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά χωρίς να κάνετε εκπτώσεις την ποιότητα. Αυτό που προσελκύει τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας δεν είναι πόσο συχνά δημοσιεύετε ένα νέο post ή άρθρο αλλά κατά πόσο μπορούν να βρουν σε αυτό τις πληροφορίες που αναζητούν.

Θα παρατηρήσετε π.χ. πως το συγκεκριμένο blog δεν δημοσιεύει άρθρα ανά μία ημέρα. Ο λόγος δεν είναι πως δεν υπάρχουν πολλές ιδέες και θέματα σχετικά με το Ιnternet Μarketing να καλύψει, αλλά πως κάθε συγκεκριμένο post πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές, τόσο από άποψη ποιότητας περιεχομένου, αλλά και γενικότερου design και βάθους πληροφοριών.

Όσο το περιεχόμενο που δημιουργείτε υπακούει σε αυστηρούς κανόνες ποιότητας, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε τη θετική ανταπόκριση των επισκεπτών και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

number 3

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG

Τροφοδοτήστε την ιστοσελίδα σας με νέο περιεχόμενο μέσω ενός blog

Το blog είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Σας επιτρέπει να εμβαθύνετε σε όλα τα θέματα που άπτονται του αντικειμένου της επιχείρησής σας και να δημιουργήσετε μια αυθεντία γύρω από τη συγκεκριμένη αγορά.

δημιουργία blog

Μέσα από το blog σας, μπορείτε να ενημερώνετε τους επισκέπτες για νέες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στον τομέα σας, για νέα προϊόντα που κυκλοφορούν, για τον τρόπο που θα επιλύσουν ένα πρόβλημα ή ακόμα και για μια νέα μοναδική προσφορά που λανσάρει η επιχείρησή σας.

Μη γράφετε απλά για να παρακινείτε τους επισκέπτες να αγοράσουν. Οι άνθρωποι αγαπούν τη γνώση και τη δωρεάν ενημέρωση. Εάν μπορείτε να τους δώσετε απαντήσεις σε ερωτήσεις που έχουν ή λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα, τότε θα καταφέρετε να τους κάνετε σταθερούς επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και ενδέχεται να αγοράσουν μελλοντικά κάποια από τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας έχοντας ήδη αναγνωρίσει την επιχείρησή σας ως αυθεντία στο χώρο.

Όταν ξεκινάτε, είναι δύσκολο να αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα στο διαδίκτυο. Υπάρχουν άπειρες ιστοσελίδες εκεί έξω που κινούνται στην ίδια αγορά με εσάς. Φροντίστε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και μια μέθοδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το πετύχετε, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ανταπόκριση που λαμβάνει η ιστοσελίδα σας, είναι το Marketing μέσω της δημιουργίας ενός blog.

number 4

USER FRIENDLY ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Δημιουργία περιεχομένου για τους χρήστες και όχι για τις μηχανές αναζήτησης

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας δεν πρέπει να στοχεύει στη βελτιστοποίηση ως προς στις μηχανές αναζήτησης, αλλά να είναι πρωτίστως χρήσιμο για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

Δημιουργώντας περιεχόμενο με εκπαιδευτικό, πληροφοριακό χαρακτήρα, που θα λύσει κάποιο πρόβλημα, βελτιώνετε αυτόματα και το SEO της ιστοσελίδας σας. Αυτό σημαίνει πώς πρέπει να δημιουργείτε περιεχόμενο που θα λύνει απορίες, θα αποκαλύπτει μία νέα τεχνική ή μέθοδο και θα δίνει ένα κίνητρο για μια νέα αγορά.

Η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και μόνο δεν οδηγεί σε κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα καθώς στερείται συνήθως ποιότητας. Δημιουργήστε περιεχόμενο που οι άνθρωποι δεν μπορούν παρά μοιραστούν και να συστήσουν σε γνωστούς τους να διαβάσουν.

Έχετε κατά νου πως η δημιουργία περιεχομένου είναι δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο, έμπνευση, γνώσεις και δημιουργικότητα, αλλά μπορεί σε βάθος χρόνου να σας ανταμείψει και να φέρει σημαντικό traffic στην ιστοσελίδα σας.

number 5

ON PAGE SEO

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας με ON-PAGE SEO τεχνικές

Εάν ασχολείστε με το Internet Marketing ή προσπαθείτε να βρείτε τρόπους να αυξήσετε το traffic της ιστοσελίδας σας, έχετε σίγουρα ακούσει τον όρο ON-PAGE SEO.

To ON-PAGE SEO είναι η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας ως προς το τεχνικό κομμάτι, έτσι ώστε να γίνεται εύκολα προσπελάσιμη από τις μηχανές αναζήτησης με σκοπό την αύξηση των κατατάξεών της για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά.

Ποιοι είναι όμως οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τέλειο on-page SEO? Πώς ακριβώς πρέπει να δομηθεί η σελίδα σας για να έχει ορατά αποτελέσματα στο κομμάτι του SEO?

προώθηση ιστοσελίδων με seo τεχνικές

Ίσως έχετε ακούσει πως χρειάζεται να έχετε σωστά meta descriptions, να επαναλαμβάνετε τη λέξη κλειδί συχνά μέσα στο περιεχόμενο, να δημιουργήσετε rich snippets, κλπ.

Υπάρχουν λοιπόν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο ON-PAGE SEO. Έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα ισχυρότερα στοιχεία για καλύτερο ON-PAGE SEO που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κάθε φορά που επιθυμείτε να αυξήσετε τις κατατάξεις μιας ιστοσελίδας και μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο άρθρο:

35 seo ranking factors banner

number 6

SOCIAL MEDIA

Μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ιστοσελίδας μέσω Social Media

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πόσο σημαντική είναι η έκθεση σήμερα στα Social Media. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν ήδη λογαριασμούς σε ένα ή και περισσότερα κοινωνικά δίκτυα, ερχόμενοι καθημερινά σε αλληλεπίδραση με άλλα άτομα και επιχειρήσεις.

social media marketing

Φροντίστε για την ισχυροποίηση της παρουσίας σας στα Social Media, μέσω της δημιουργίας ενός εταιρικού page και της δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις και ανθρώπους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Τα Social Media μπορεί να είναι μια από τις πρώτες σας προτεραιότητες κάθε φορά που δημοσιεύετε ένα νέο άρθρο ή μια προσφορά στην ιστοσελίδα σας, ώστε να το γνωστοποιήσετε σε πλήθος ανθρώπων και να αποκτήσετε τη δυνατότητα να γίνει viral σε σύντομο χρονικό διάστημα.

number 7

MOBILE FRIENDLY WEBSITE

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας για mobile συσκευές (smartphones και tablets)

Σήμερα, το 50% και πλέον της επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα και τα tablets. Εάν λοιπόν η ιστοσελίδα σας, το e-shop ή το blog δεν είναι βελτιστοποιημένο ως προς mobile, χάνετε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να καταταχθείτε υψηλά στη Google, καθώς δεν επιτρέπετε στους χρήστες να έχουν καλή εμπειρία πλοήγησης και εγκαταλείπουν άμεσα την ιστοσελίδα σας.

Ρίχνοντας μια ματιά σε στοιχεία που προέρχονται από το Google Analytics, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πως ακόμη και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά websites που δεν είναι mobile friendly.

Σε περίπτωση που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, πρέπει να κινηθείτε άμεσα προς την κατασκευή ιστοσελίδας που θα είναι πλήρως responsive (θα αναδιατάσσει δηλαδή τα στοιχεία της ανάλογα με το μέγεθος της εκάστοτε οθόνης ώστε να προσφέρει άρτια εμπειρία πλοήγησης από κινητές συσκευές).

mobile optimized website

Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε εάν η ιστοσελίδα σας είναι mobilie optimized προσπαθώντας να την προσπελάσετε από ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ μέσα από τα στατιστικά του Google Analytics μπορείτε να δείτε άμεσα το Bounce Rate (ποσοστό εγκατάλειψης) που σημειώνει για χρήστες που την επισκέπτονται από mobile συσκευές.

Η μετάβαση σε ένα νέο mobile optimized website θα έχει σημαντική επίδραση στην αύξηση της επισκεψιμότητας και του χρόνου παραμονής των χρηστών στην ιστοσελίδα σας. Με μια responsive σχεδίαση θα σταματήσετε να ανησυχείτε εάν η ιστοσελίδα σας είναι ορατή από κάθε συσκευή και κατά πόσο προσαρμόζεται ανάλογα με τη διάσταση κάθε ξεχωριστής οθόνης.

Παράλληλα, η βελτιστοποίηση ως προς mobile αποτελεί πλέον κριτήριο κατάταξης για τη Google, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε υψηλότερα rankings εάν βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας για smartphones και tablets.

number 8

FACEBOOK MARKETING

Διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook

Το paid traffic είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φέρετε νέους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας και να αυξήσετε το conversion rate.

Έτσι, εφόσον έχετε ένα διαθέσιμο αρχικό budget, μπορείτε να επενδύσετε σε καμπάνιες Google AdWords ή Facebook marketing και να μετρήσετε τα αποτελέσματα της διαφήμισης. Το δωρεάν traffic που προέρχεται από το SEO, τα Social Media, το Content Marketing είναι ασφαλώς προτιμότερο, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί δωρεάν εάν σκεφτείτε το χρόνο που πρέπει να δαπανήσετε σε αυτό και την σκληρή προσπάθεια που πρέπει να καταβάλετε.

Ξεκινώντας λοιπόν με διαφημίσεις στο Facebook, μπορείτε να διαφημίζετε τα προϊόντα σας σε συγκεκριμένο κοινό που έχει εκδηλώσει συγκεκριμένα ενδιαφέροντα. Εάν για παράδειγμα είστε γιατρός, μπορείτε να διαφημίσετε το ιατρείο σας σε ανθρώπους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε ασθένειες σχετικές με το αντικείμενό σας, που βρίσκονται σε τοποθεσίες κοντινές με το ιατρείο σας ή που συμμετέχουν σε ομάδες σχετικές με τα θέματα ιατρικής που ασχολείστε.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ξεχωριστές διαφημίσεις πάνω στο ίδιο θέμα και να δοκιμάσετε διαφορετικούς τίτλους και banners, ώστε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που αποδίδει καλύτερα.

Η διαφήμιση μέσω Facebook είναι μια μοναδική ευκαιρία να βρείτε στοχευμένο κοινό στο διαδίκτυο και να προωθήσετε σε αυτό τα προϊόντα τις υπηρεσίες σας με έναν άμεσο αλλά και επαναλαμβανόμενο τρόπο.

number 9

VIDEO MARKETING

Δημιουργία Videos με πληροφοριακό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο

H δημιουργία video δεν είναι η πιο εύκολη μορφή περιεχομένου, καθώς απαιτεί χρόνο και μερικές φορές εξειδικευμένες γνώσεις.

video marketing

Ωστόσο, εάν μπορείτε να δημιουργήσετε μια σειρά από videos για το κοινό σας, είναι βέβαιο πως σε βάθος χρόνου αυτό θα έχει ανταπόδοση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επεξηγηματικό ή promotional video για το προϊόν σας όπως επίσης και ένα video με έναν οδηγό για το πώς θα λύσετε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα.

Υπάρχουν εξαιρετικές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε promotional videos με σχετικά χαμηλό κόστος, όπως η πλατφόρμα του GoAnimate με την οποία δημιουργήθηκε το παρακάτω video για τους σκοπούς προώθησης προϊόντος ελληνικής επιχείρησης στο εξωτερικό:

Οι άνθρωποι αγαπούν να βλέπουν video παρά να διαβάζουν, καθώς είναι ένας πιο ελκυστικός και συναρπαστικός τρόπος να μάθουν πληροφορίες για κάτι καινούριο. Το πιο συνηθισμένο παράδειγμα είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών video ή tutorials που παρέχουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

number 10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕΣΩ GOOGLE ADWORDS

Δημιουργήστε διαφημίσεις στην πλατφόρμα της Google

Πέρα από το Facebook Marketing και εάν μπορείτε να δαπανήσετε κάποια χρήματα για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα διαδικτυακά, η πλατφόρμα της Google είναι μια ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσετε. Μπορείτε άμεσα να καταταχθείτε σε υψηλές θέσεις κατάταξης για keywords που σας ενδιαφέρουν και να φέρετε γρήγορα επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας που θα μετατραπούν σε πελάτες της επιχείρησής σας.

Το Google AdWords είναι ένα σημαντικό εργαλείο σήμερα στα χέρια κάθε διαφημιζόμενου, όχι μόνο για τη δυνατότητα που του δίνει να προωθήσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του στο διαδίκτυο, αλλά και επειδή παρέχει πλήθος στατιστικών στοιχείων και δεδομένων. Μέσα από την διαφημιστική πλατφόρμα του AdWords, μπορείτε να αντλήσετε στοιχεία σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση στο κοινό σας, καθώς και τις κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζουν υψηλότερο ενδιαφέρον.

google adwords account

Το Google AdWords, εάν χρησιμοποιηθεί σωστά και με μεθοδικό τρόπο, μπορεί να αποτελέσει ένα σπάνιο εργαλείο στα χέρια κάθε διαφημιζόμενου που θα καθορίσει τις μελλοντικές του ενέργειες στο χώρο του Internet Marketing και τον τρόπο που αξίζει να διαθέσει μελλοντικά το budget της επιχείρησής του στο συγκεκριμένο κομμάτι.

number 11

INFOGRAPHICS

Δημιουργία Infographics

Τα Infographics είναι ένας υπέροχος τρόπος για να οπτικοποιήσουμε πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία γύρω από ένα θέμα.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι αγαπούν τα infographics και μοιράζονται το περιεχόμενο τους στο διαδίκτυο σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι ένα απλό άρθρο ή εικόνες.

Παρότι η δημιουργία ενός infographic είναι διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, υπάρχουν ιστοσελίδες και υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε γρήγορα και με σχετικά χαμηλό κόστος όμορφα infographics. (δείτε σχετικά: www.piktochart.com)

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα infographic γύρω από ένα θέμα σχετικό με την επιχείρησή σας, το οποίο θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες με τον πιο ελκυστικό τρόπο. Κατόπιν, διαδώστε το infographic σε σχετικά blogs και ιστοσελίδες ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο viral και να οδηγήσει μεγαλύτερο traffic στην ιστοσελίδα σας.

number 12

GUEST BLOGGING

Αύξηση επισκεψιμότητας μέσω σχολιασμού σε σχετικά blogs

Τα περισσότερα blogs σας δίνουν συνήθως την ευκαιρία να αφήσετε ένα σχόλιο με τις σκέψεις σας σχετικά με το συγκεκριμένο άρθρο που μόλις διαβάσατε. Αυτό σας επιτρέπει να βρείτε blogs που πραγματεύονται θέματα πλήρως σχετικά με τη δική σας επιχείρηση και να δημιουργήσετε ένα είδος αλληλεπίδρασης με αυτά.

Σχολιάστε σε blogs ή ιστοσελίδες που έχουν υψηλό traffic και τις παρακολουθεί ένα ευρύ κοινό που έχει παρόμοια ενδιαφέροντα με το δικό σας αντικείμενο. Μπορείτε να σχολιάσετε σε ένα blog αφήνοντας ένα link από το άρθρο σας σε αυτό, ώστε να μπείτε στο radar όχι μόνο του συγκεκριμένου blogger αλλά και του κοινού που παρακολουθεί το ίδιο blog.

number 13

LINK BUILDING

Αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας μέσω δημιουργίας Backlinks

Έχουμε ήδη αναφέρει πως η δημιουργία Backlinks είναι μια απαραίτητη μέθοδος για να αυξήσετε το SEO της ιστοσελίδας σας. Η ποιότητα και ο αριθμός των backlinks που κερδίζει η ιστοσελίδα σας είναι ένα από τα πλέον βασικά κριτήρια κατάταξής της στη Google και θα σας δώσει σημαντική ώθηση στην προσπάθεια να υπερνικήσετε τον ανταγωνισμό στις κατατάξεις των οργανικών αποτελεσμάτων.

link building

Πώς όμως θα δημιουργήστε backlinks προς την ιστοσελίδα σας?

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι δημιουργίας backlinks και θα αναλυθούν ξεχωριστά σε επόμενο άρθρο. Μέχρι τότε, μπορείτε να έχετε πάντα κατά νου τα εξής τρία βήματα για να αποκτήσετε αξιόλογα backlinks:

Δημιουργήστε κάτι χρήσιμο για το κοινό γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα (μπορεί να είναι ένα άρθρο, ένα video ή ένα infographic κλπ)

Προσεγγίστε άλλες ιστοσελίδες που έχουν δημοσιεύσει ανάλογο περιεχόμενο

Προτείνετε το δικό σας περιεχόμενο ως έξτρα πηγή πληροφοριών για το συγκεκριμένο θέμα

Η συγκεκριμένη τεχνική στοχεύει στην αύξηση των κατατάξεων της ιστοσελίδας σας μέσα από την απόκτηση Backlinks και έχει παρουσιαστεί ενδελεχώς από έναν από τους μεγαλύτερους SEO Gurus παγκοσμίως, τον Brian Dean. Στο σχετικό post μπορείτε να δείτε την πλήρη διαδικασία και κατόπιν να δοκιμάσετε την εφαρμογή της χρησιμοποιώντας ένα από τα πλέον χρήσιμα άρθρα της ιστοσελίδας ή του blog σας.

number 14

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Δημιουργήστε online διαγωνισμούς για να προσελκύσετε νέο κοινό

Εάν προσφέρετε κάτι δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας σας και με τη μορφή ενός διαγωνισμού, μπορείτε να αυξήσετε την έκθεσή σας στα Social Media και να κερδίσετε νέους followers και μεγαλύτερο κοινό.

Δημιουργήστε λοιπόν συγκεκριμένους διαγωνισμούς και παρακινήστε τους χρήστες να κάνουν share στο facebook ή στο twitter προκειμένου να συμμετάσχουν ή να αφήσουν το email τους. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μεγαλώσετε τη λίστα με τους εγγεγραμένους χρήστες στα email σας ή το κοινό σας στα Social Media και επομένως να προωθήσετε μελλοντικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

number 15

REMARKETING

Επαναπροώθηση του διαφημιστικού σας μηνύματος

Ίσως ο όρος Remarketing να μη σας λέει πολλά. Σε μελλοντικό μας άρθρο θα υπάρχει πλήρης ανάλυση του όρου Remarketing και των μεθόδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Remarketing για να αυξήσετε τις διαδικτυακές σας πωλήσεις.

Για να αντιληφθείτε λοιπόν την έννοια του Remarketing, έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως πολλές φορές σας ακολουθούν στο διαδίκτυο διαφημίσεις από websites τα οποία έχετε επισκεφθεί.

Αυτό ακριβώς είναι το Remarketing. Ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος να φέρετε ξανά στην ιστοσελίδα σας ανθρώπους που την έχουν ήδη επισκεφθεί μία φορά μεταδίδοντάς τους ξανά το διαφημιστικό σας μήνυμα. Ο λόγος που είναι σκόπιμο να γίνει κάτι τέτοιο είναι πως οι άνθρωποι, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, χρειάζεται να δεχθούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 8 φορές το ίδιο μήνυμα προτού προχωρήσουν σε αγορά ενός προϊόντος.

remarketing

To Remarketing λοιπόν βοηθά στην επανάληψη του μηνύματος και άρα στην υπενθύμιση της ύπαρξης της επιχείρησής σας στο ευρύ κοινό.

Μπορείτε να υπενθυμίσετε στους επισκέπτες σας να ολοκληρώσουν μια αγορά που άφησαν στη μέση, ή ακόμη να τους ενημερώσετε για ένα νέο άρθρο ή μια νέα προσφορά που δίνετε σε περίοδο εκπτώσεων.

Όσο περισσότερο “εκτεθειμένοι” είναι σε εσάς και στο brand σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αγοράσουν και να αναγνωρίσουν μελλοντικά την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Μπορείτε λοιπόν να ξεκινήσετε από σήμερα κιόλας να εφαρμόσετε κάποιες από τις παραπάνω τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και να επικεντρωθείτε σε αυτές που έχουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα για τη δική σας περίπτωση.

Υπάρχουν ασφαλώς πολύ περισσότερες μέθοδοι αύξησης του traffic μιας ιστοσελίδας. Ξεκινώντας να πειραματίζεστε με καθεμία από τις παραπάνω μεθόδους θα βρείτε νέες μοναδικές ευκαιρίες να αποκτήσετε κοινό στο Internet και να μπορείτε κατόπιν να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές επιπλέον χρήσιμες συμβουλές και ιδέες διαφήμισης επιχείρησης στο ακόλουθο άρθρο:

4 έξυπνες ιδέες διαφήμισης της επιχείρησής σας