Διαφήμιση Ιστοσελίδων – Προωθήστε την ιστοσελίδα σας

Έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο και χρήμα για να δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να τη διαφημίσετε ώστε να κερδίσετε περισσότερους πελάτες.

Αυτό είναι όμως και το δύσκολο μέρος. Το web είναι πλέον αχανές. Υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες εκεί έξω και σίγουρα τεράστιος ανταγωνισμός.

Πώς όμως θα κερδίσετε αυτή τη μάχη?

Δεν μπορείτε σίγουρα να μείνετε απαθείς και απλά να περιμένετε ότι το κοινό σας θα σας βρει. Πρέπει να βρείτε εσείς το κοινό σας και να κάνετε την καλύτερη δυνατή προώθηση και διαφήμιση της επιχείρησής σας.

Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είνα γνώση, χρόνος και (δυστυχώς) χρήμα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5 μεθόδους διαφήμισης της ιστοσελίδας σας που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερους πελάτες και έσοδα από αυτή.

1. Δώστε έμφαση στο SEO

Έχετε ίσως ακούσει τον όρο εάν έχετε ασχοληθεί έστω και ελάχιστα με το Digital Marketing. Εάν πάλι όχι, ένα κατατοπιστικό άρθρο είναι το παρακάτω:

Η Google είναι πλέον ο βασικός τρόπος που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν τις αγορές τους ή ανατηζούν πληροφορίες. Ένας λοιπόν από τους καλύτερους (αν όχι ο καλύτερος τρόπος) για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας είναι να βγαίνετε ψηλά στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Αυτό βέβαια δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο. Υπάρχει όπως αναφέραμε και παραπάνω τεράστιος ανταγωνισμός που απαιτεί να κάνετε μια σειρά από εργασίες ώστε να αποκτήσετε υψηλές κατατάξεις:

  • Έρευνα αγοράς ώστε να εντοπίσετε τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας και τον τρόπο με τον οποίον αναζητούν τα προϊόντα σας
  • Έρευνα keywords (λέξεις κλειδιά) ώστε να δείτε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο ανατηζούν.
  • Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας ώστε να περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα keywords.
  • Δημιουργία σχετικού, υψηλής ποιότητας περιεχομένου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Προώθηση Ιστοσελίδας και περιεχομένου ώστε να φέρει περισσότερους online επισκέπτες που είναι και δυνητικοί πελάτες.
  • Δημιουργία links που θα αυξήσουν την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας.

Το SΕΟ λοιπόν είναι μια καθημερινή διαδικασία που απαιτεί στρατηγική και οργάνωση. Είναι όμως σίγουρα μια κορυφαία τακτική για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα και συνεπώς την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το SEO, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά άρθρα μας γύρω από τεχνικές και στρατηγικές για την καλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Η Cloudhaz διαθέτει ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών που έχουν αναλάβει σημαντικά έργα προώθησης ιστοσελίδων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (international SEO), κάτι που απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις καθώς υπάρχει ακόμη μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

2. Προωθήστε την ιστοσελίδα σας στα Social Media

Η δημιουργία λογαριασμών στα πολλά social media που έχουν κατακλύσει την καθημερινότητά μας είναι εντελώς δωρεάν. Το ίδιο και ο διαμοιρασμός του περιεχομένου που θα ανεβάσετε σε αυτά.

Αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να δείτε σε ποιο κανάλι επικοινωνίας αφιερώνουν περισσότερο χρόνο οι followers σας. Εάν τα προϊόντα σας έχουν να κάνουν με τη φωτογραφία και την εικόνα, σίγουρα το Instagram είναι μια καλή επιλογή. Εάν όμως το κοινό σας γενικά προτιμά περιεχόμενο με video, τότε πρέπει να εκτιμήσετε τα εργαλεία που σας δίνει το Youtube και να κινηθείτε ανάλογα.

Σε όποιο κανάλι κι αν επιλέξετε να διαφημιστείτε, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πρακτικές που πρέπει να έχετε υπόψη:

  • Δημιουργήστε διαφημιστικά μηνύματα ανάλογα με τον τύπο του καναλιού: Διαφορετικό μήνυμα και περιεχόμενο για το Linkedin και διαφορετική προσέγγιση για το Instagram.
  • Μην περιμένετε σημαντική αύξηση στους ακόλουθούς σας εάν δεν προχωρήσετε σε πληρωμένη διαφήμιση στα social media. Η διαφήμιση σας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλετε το μήνυμα σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε ένα τεράστιο κοινό που μέχρι πριν δε γνώριζε καν την παρουσία σας. Κερδίστε νέους followers και νέους πελάτες μέσα από τη διαφήμιση στα social media.
  • Δημιουργήστε ένα συγκεκριμένο brand και μια συγκεκριμένη προσέγγιση. Κάθε φορά που ποστάρετε νέο περιεχόμενο, θα πρέπει να σκέφτεστε το χαρακτήρα της επιχείρησής σας. Η προσέγγιση σας δε γίνεται να διαφέρει ανά ημέρα. Εάν προωθείτε προϊόντα με χιουμοριστικό τρόπο, τα posts σας θα πρέπει να έχουν σχεδόν πάντα μια μικρή δόση χιούμορ.
  • Δώστε έμφαση στην εικόνα. Μην ποστάρετε φτωχό περιεχόμενο. Προσλάβετε έναν γραφίστα που θα κάνει τη δουλειά με επαγγελματικό τρόπο και θα δώσει την αίσθηση πως η επιχείρησή σας ασχολείται σοβαρά και όχι ερασιτεχνικά με την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας.

Τα Social Media είναι ένα από τα πλεον ισχυρά εργαλεία προώθησης της ιστοσελίδας σας αλλά η χρήση τους πρέπει να γίνει με έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο. Σκεφθείτε στρατηγικά και σε βάθος χρόνου για τον τρόπο που πρέπει να τα εκμεταλλευτείτε.

3. Διαφήμιση Ιστοσελίδας μέσω Google Ads

Το SEO ειναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανεβάσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, απαιτεί όμως χρόνο και μεγάλη προσπάθεια.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε ώστε να ανέβουμε στην κορυφή της Google μέσα σε λίγες ώρες;

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Διαφήμιση Google Ads.

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει πως τα πρώτα 3 αποτελέσματα στην κορυφή της μηχανής αναζήτησης έχουν την ένδειξη «Διαφήμιση». Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημιστικές καμπάνιες στο Google Ads προκειμένου να εμφανίζονται τα διαφημιστικά σας μηνύματα στην 1η σελίδα της μηχανής αναζήτησης. Επιλέξτε τα keywords με τα οποία πιθανόν αναζητούν την επιχείρησή σας, δημιουργήστε διαφημίσεις γύρω από αυτά και ξεκινήστε την προβολή σας στη Google!

4. Δημιουργήστε υψηλής αξίας περιεχόμενο

Η δημιουργία περιεχομένου σε σταθερή βάση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας με διπλό τρόπο:

Αφενός για την αύξηση των κατατάξεων σε βασικές λέξεις – κλειδιά και άρα να ενισχύσει ουσιαστικό το SEO και αφετέρου με την ύπαρξη content για προώθηση στα Social Media.

Πρέπει να θυμάστε πως όσο περισσότερο δημιουργείτε περιεχόμενο για την ιστοσελίδα ή τα social media της επιχείρησής σας, τόσο περισσότερους λόγους δίνετε στο κοινό σας να τα επισκεφθεί και να αλληλεπιδράσει μαζί σας. Η δημιουργία ενός blog είναι η No1 μέθοδος να αποδείξετε στη Google πως η ιστοσελίδα σας ανανεώνεται συχνά και αποτελεί «αυθεντία» στον τομέα της στο διαδίκυτο ενώ παράλληλα παρέχετε στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας (ή και άλλα σχετικά θέματα που τους απασχολούν).

Στην Cloudhaz δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία περιεχομένου και το Content Marketing καθώς το θεωρούμε ως έναν καθοριστικό παράγοντα της online επιτυχίας σας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο συγκεκριμένο link:

Ζητήστε Content Marketing από την Cloudhaz

5. Διαφημιστείτε μέσα από Remarketing καμπάνιες

Πολλές φορές έχετε παρατηρήσει πως ένα προϊόν που επισκεφθήκατε πρόσφατα σας «πυροβολεί» με διαφημίσεις όταν κάνετε πλοήγηση σε άλλες ιστοσελίδες στο web ή ακόμη και στο Facebook. Ίσως μάλιστα έχετε απορήσει «πού ακριβώς με βρήκαν?».

Στο χώρο του Internet τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτές τις διαφημίσεις (οι οποίες μάλιστα έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας) κρύβονται επιχειρήσεις που επενδύουν χρόνο και χρήμα στο Remarketing. Τι ακριβώς λοιπόν είναι το Remarketing?

Πρόκειται για τεχνικές επαναστόχευσης των διαφημίσεων σε ανθρώπους που έχουν ήδη αλληλεπιδράσει online με την επιχείρηση.

Για αυτό το λόγο άλλωστε παρουσιάζουν και μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας. Ο χρήστης είναι ήδη engaged με την επιχείρηση και το μήνυμα μέσω του remarketing αποτελεί μια επανάληψη της διαφήμισης. Remarketing μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω Facebook είτε μέσω Google Ads. Σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει το κατάλληλο περιεχόμενο (banner, video , εικονα, γραφιστικό) που θα παρακινήσει το χρήστη να αλληλεπιδράσει εκ νέου με την επιχείρηση και να προβεί σε κάποια ενέργεια (αγορά, συμπλήρωση φόρμας, εγγραφή κλπ).