Ένα από τα καθημερινά στοιχήματα κάθε επιχείρησης από το οποίο εξαρτάται και η βιωσιμότητά της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της και να προσελκύσει νέους πελάτες.

Το Online Marketing, μέσα από τα διάφορα κανάλια επικοινωνίας (ιστοσελίδα, online διαφήμιση, newsletters, Social Media κλπ) είναι η πυξίδα που οδηγεί σε αυτό το μονοπάτι.

Πώς όμως θα κατακτήσετε τον κόσμο του Online Marketing και πώς θα ξεχωρίσετε τι ακριβώς χρειάζεται ώστε να απογειώσετε την ιστοσελίδα σας και να κερδίσετε νέους πελάτες αυξάνοντας τα έσοδά σας και βελτιώνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών σας;

Θα παρουσιάσουμε λοιπόν ούτε 1, ούτε 2 αλλά 37 και πλέον μοναδικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την online παρουσία σας σε μια δεξαμενή πωλήσεων και νέων ευκαιριών!

Δωρεάν Λίστα ON-PAGE SEO: Κατεβάστε τη λίστα ON-PAGE SEO εντελώς δωρεάν και χρησιμοποιήστε τη κάθε φορά που θέλετε να βελτιστοποιήσετε μια σελίδα του website σας!

1. Προσθήκη Long Tail Keywords στην ιστοσελίδα σας

Έχουμε ήδη αναφέρει τι είναι τα long Tail Keywords. Δε μένει παρά να τα ενσωματώσετε στα κείμενα της ιστοσελίδας σας ή στα νέα blog posts που δημιουργείτε. Είναι προτιμότερο να προσπαθείτε να αυξήσετε τις κατατάξεις σας για τη φράση «ασφαλιστικός σύμβουλος δυτικά προάστια» παρά για τη φράση «ασφάλειες αυτοκινήτου». Επιχειρώντας να κερδίσετε κατατάξεις για Long Tail Keywords, περιορίζετε το επίπεδο ανταγωνισμού και αυξάνετε τις πιθανότητες να γίνετε πιο γρήγορα ορατοί από τις μηχανές αναζήτησης.

word count and conversions

2. Ενσωματώστε Long Tail Keywords στον τίτλο κάθε σελίδας (Title Tag)

Ο τίτλος της κάθε σελίδας (ή του κάθε άρθρου π.χ. αν συντηρείτε ένα blog) προϊδεάζει τον αναγνώστη για το βασικό θέμα. Πώς όμως θα θα καταλάβουν και οι μηχανές αναζήτησης ποιο είναι το βασικό σας αντικείμενο στη συγκεκριμένη σελίδα ή άρθρο; Ενσωματώστε λοιπόν στην αρχή του τίτλου το βασικό σας keyword (κατά προτίμηση Long Tail Keyword).

3. Δημιουργήστε ξεχωριστούς τίτλους για κάθε σελίδα της ιστοσελίδας σας (Page Title)

O τίτλος (page title) της ιστοσελίδας σας είναι ουσιαστικά το αναγνωριστικό της και δίνει μια σαφή εικόνα για το θέμα με το οποίο ασχολείται. Τόσο στο homepage όσο και στις εσωτερικές σελίδες, είναι σημαντικό να έχετε κατατοπιστικούς και σαφείς τίτλους, ώστε να κεντρίσετε την προσοχή των αναγνωστών. (π.χ. όπως ο τίτλος αυτού του άρθρου, 37++ εκπληκτικές συμβουλές για καλύτερο Online Marketing)

4. Infographics για καλύτερο Online Marketing

Τα infographics είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να δημιουργήσετε αξιόλογο περιεχόμενο που δε θα κουράσει τους αναγνώστες σας. Έχει παρατηρηθεί ότι τα infographics διαβάζονται κατά 75% περισσότερο σε σχέση με τα απλά άρθρα.

infographic about lone worker monitoring systems

5. Χρησιμοποιήστε το βασικό σας keyword μέσα στο URL

To URL όπως έχουμε ήδη αναφέρει είναι σημαντικό στοιχείο στο SEO. Για καλύτερο ON-PAGE SEO, χρησιμοποιήστε μόνο το βασικό σας keyword στο URL. (π.χ. εάν έχετε μια σελίδα που αναφέρεται στο web hosting, χρησιμοποιήστε ένα ανάλογο URL με αυτό, π.χ. company.gr/web-hosting)

6. Δημιουργήστε μια σελίδα με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου

Οι συγκεκριμένες σελίδες πέρα από το κύρος και την αξιοπιστία που προσθέτουν στην ιστοσελίδα σας ως οντότητα, προσθέτουν και αξία ως προς το SEO, καθώς αναγνωρίζονται ως θετικά σημάδια από τις μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα τη Google. Και ως γνωστόν, το SEO πρέπει να είναι από τους βασικούς πυλώνες του Online Marketing της επιχείρησής σας.

7. Ενσωματώστε λέξεις κλειδιά μέσα σε επικεφαλίδες H2 και H3

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, κάθε επιμέρους σελίδα πρέπει να έχει μόνο ένα H1 όπου περιλαμβάνεται η βασική λέξη-κλειδί γύρω από την οποία επιθυμείτε να στοχεύσετε τις ενέργειες SEO. Παράλληλα, σε κάθε σελίδα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να ενσωματώσετε παρεμφερείς λέξεις-κλειδιά ή συνώνυμες μέσα σε επικεφαλίδες H2 και H3.

8. Χρησιμοποιήστε έως 60 χαρακτήρες στον τίτλο κάθε σελίδας (Title Tag)

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν κανόνες τους οποίους δε θα πρέπει να παραβείτε. Για να ελέγξετε λοιπόν ότι δεν ξεπερνάτε αυτό το όριο, χρησιμοποιήστε το ακόλουθο δωρεάν εργαλείο:

seo title preview tool

9. Χρήση social media buttons

Έχει παρατηρηθεί ότι η χρήση Like και Share Buttons στο τέλος του άρθρου ή της σελίδας έχει ως αποτέλεσμα 3 φορές μεγαλύτερο διαμοιρασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυξήστε επομένως τις πιθανότητες να γίνει viral η ιστοσελίδα σας στο διαδίκτυο προσθέτοντας share buttons στο τέλος κάθε άρθρου ή blog post.

share buttons

10. Δημιουργήστε σελίδες προϊόντων με κείμενα και περιγραφές και όχι μόνο εικόνες

Σε περίπτωση που έχετε ένα Eshop, είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να εμφανίζονται εικόνες προϊόντων χωρίς καμία περιγραφή. Κάτι τέτοιο όμως δεν βοηθάει τις μηχανές αναζήτησης και ιδιαίτερα τη Google να κατατάξει την ιστοσελίδα σας σε υψηλές θέσεις. Γράψτε αναλυτικές περιγραφές των προϊόντων ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να ανέβουν οι κατατάξεις της ιστοσελίδας σας για συγκεκριμένα keywords.

11. Δημιουργήστε μεγάλο περιεχόμενο

Το SEO είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέγεθος του περιεχομένου που έχετε στις επιμέρους σελίδες σας. Προσπαθήστε να γράψετε μακροσκελή άρθρα που να αναλύουν πλήρως το θέμα το οποίο πραγματεύεται η αντίστοιχη ιστοσελίδα.

μεγάλο περιεχόμενο για καλύτερο online marketing

Πηγή γραφήματος:Backlinko

12. Χρησιμοποιήστε τη λέξη κλειδί νωρίς μέσα στον τίτλο

Όσο πιο κοντά βρίσκεται η λέξη κλειδί στην αρχή του τίτλου (Page title), τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε υψηλότερες κατατάξεις για το συγκεκριμένο keyword.

13. Αναβαθμίστε το παλιό περιεχόμενο

Συνήθως έχετε ορισμένα κείμενα στην ιστοσελίδα σας που δεν ανταποκρίνονται πλέον στην πραγματικότητα, καθώς έχουν αλλάξει συγκεκριμένες παράμετροι με το πέρασμα του χρόνου. Δώστε έμφαση σε αυτό το περιεχόμενο και προχωρήστε σε προσθήκες και αλλαγές που θα το βελτιώσουν και θα το μετατρέψουν σε χρήσιμο υλικό για τους αναγνώστες σας.

14. Χρησιμοποιήστε Internal Links

Έχουμε ήδη αναλύσει την αξία των Backlinks. Ένα backlink ισοδυναμεί με μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την ιστοσελίδα σας και έχει ιδιαίτερη αξία για το SEO. Μπορείτε ωστόσο να ανταλάσσετε «ψήφους εμπιστοσύνης» και μεταξύ των εσωτερικών σελίδων της ιστοσελίδας σας. Σε κάθε σελίδα, ενσωματώστε 2-3 links προς άλλες σελίδες, ώστε να δημιουργήσετε ένα ισχυρό προφίλ Internal Linking.

15. Χρησιμοποιήστε πολλές εικόνες

Είναι εύκολο να αντιληφθείτε πως ένα άρθρο χωρίς καμία εικόνα κουράζει το μάτι του αναγνώστη. Προσθέστε σχετικές με το θέμα εικόνες που χαρίζουν οπτική άνεση και βοηθούν στην καλύτερη και πιο ευχάριστη ανάγνωση.

16. Δημιουργήστε άρθρα σε μορφή λίστας

Ο ανθρώπινος νους λειτουργεί κατά τρόπο ώστε να αντιλαμβάνεται καλύτερα τα πράγματα που έχουν συγκεκριμένη δομή και σειρά. Φτιάξτε λοιπόν άρθρα που παρέχουν πληροφορίες σε λίστες ή προϊδεάζουν για συγκεκριμένο αριθμό πληροφοριών. (Μπορείτε να βρείτε αρκετά τέτοια άρθρα στο συγκεκριμένο blog!)

35 seo ranking factors banner

17. Χρησιμοποιήστε outbound links

Εάν αναφέρεστε σε ένα προϊόν που βοηθάει στην καλύτερη υγεία των δοντιών, τότε τι καλύτερο από το να χρησιμοποιήσετε και μια πηγή από μια εγνωσμένης φήμης ιστοσελίδα που αναφέρει τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προϊόντος; Πέρα από το γεγονός πως θα αυξήσετε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών σας, η χρήση εξωτερικών συνδέσμων (outbound links) προς αξιόπιστες ιστοσελίδες αυξάνει και την αξιοπιστία της δικής σας ιστοσελίδας στα μάτια της Google (άρα είναι πιθανό να αυξήσει και τις κατατάξεις σας για συγκεκριμένα keywords).

18. Μικρά URLs

Οι μηχανές αναζήτησης δεν «συμπαθούν» τα μεγάλα URL’s. Προσπαθήστε συνεπώς να μείνετε επικεντρωμένοι στο βασικό keyword.

19. Χρήση του βασικού keyword μέσα στις πρώτες 100 λέξεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να κάνετε τη Google να αντιληφθεί ποιο είναι το βασικό σας θέμα, πέρα από την ενσωμάτωση του keyword στο URL και τον τίτλο, είναι να το συμπεριλάβετε και μέσα στις πρώτες 100 λέξεις του κειμένου σας.

20. Γράψτε περιεχόμενο που αναλύει ένα θέμα εις βάθος

Αναφέραμε νωρίτερα πως όσο μεγαλύτερο είναι το περιεχόμενο που δημοσιεύετε, τόσο καλύτερο σημάδι είναι για το SEO. Ιδιαίτερα δε εάν το άρθρο σας αναλύει πολλές και ξεχωριστές πτυχές του ίδιου θέματος, τότε έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε και το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Πρέπει να έχετε κατά νου πως όταν αναλύετε ένα θέμα, θα ήταν ιδανικό οι χρήστες να μη χρειάζεται να ανατρέξουν σε άλλη πηγή ώστε να βρουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς θα το έχετε καλύψει εις βάθος λύνοντας κάθε απορία.

21. Συμπληρώστε τις alt περιγραφές σε κάθε εικόνα

Οι μηχανές δεν μπορούν να διαβάσουν το περιεχόμενο μιας εικόνας, καθώς τις αντιλαμβάνονται ως μια ακολουθία από pixels. Για να γίνει αυτό, και να βοηθήσετε το SEO της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να γράψετε alt περιγραφές που είναι ουσιαστικά το κείμενο που περιγράφει το θέμα της εικόνας.

22. Δημιουργήστε έναν πλήρη οδηγό όπου μόνο εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για ένα θέμα

Είναι σίγουρα δύσκολο να δημιουργήσετε μια πηγή πληροφοριών που αναλύει πλήρως ένα θέμα. Εάν όμως το κάνετε, το κοινό σας θα σας ανταμείψει, αναγνωρίζοντας πως είστε μια αυθεντία γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και η πλέον αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για αυτό.

προώθηση ιστοσελίδων με seo τεχνικές

23. Εστιάστε σε σχετικά links

Τα backlinks είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του SEO για να υπερνικήσετε τον ανταγωνισμό. Δεν έχουν όμως όλα τα backlinks την ίδια αξία. Εάν διατηρείτε ένα κατάστημα με είδη κυνηγιού, ένα link από την ιστοσελίδα του κυνηγετικού συλλόγου της περιοχής έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από ένα link από την ιστοσελίδα μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

24. Δημιουργήστε ένα γλωσσάρι από όρους

Πολλές φορές οι άνθρωποι διαβάζουν έννοιες γύρω από ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Ένα γλωσσάρι από όρους είναι η καλύτερη λύση για να τους δείξετε πως αντιλαμβάνεστε αυτή τους τη δυσκολία.

google adwords glossary

25. Προωθήστε το περιεχόμενό σας μέσω newsletter

Ένα newsletter είναι ένας απλός, δωρεάν και γρήγορος τρόπος να έρθετε σε επαφή με νέους ή παλιούς πελάτες. Μην αντιλαμβάνεστε το newsletter μόνο ως μέσο πώλησης, αλλά και ως έναν τρόπο να πληροφορήσετε τους αναγνώστες σας για θέματα που τους αφορούν και να αυξήσετε το δείκτη εμπιστοσύνης προς την επιχείρησή σας.

newsletter sample

26. Βρείτε blogs που δημοσιεύουν σχετικά άρθρα

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι σημαντικό, αλλά προκειμένου να φέρει αποτελέσματα πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο viral. Βρείτε λοιπόν blogs που είναι πρόθυμα να δημοσιεύσουν άρθρα της ιστοσελίδας σας καθώς αναρτούν σχετικά θέματα.

27. Ενισχύστε τις online marketing ενέργειες με χρήση testimonials

Εάν η ιστοσελίδα σας έχει όμορφο design, εξαιρετικά κείμενα και τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας χαρακτηρίζονται από εξαιρετική ποιότητα, τότε μένει μόνο ένα ζήτημα να λύσετε: Να σας εμπιστευθούν οι αναγνώστες σας. Μια εξαιρετική μέθοδος για να το επιτύχετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε τα λεγόμενα πελατών που έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα / υπηρεσίες σας και έχουν εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο για αυτά ή ακόμη περιγράφουν ένα πρόβλημα που κατάφεραν να λύσουν.

testimonial

28. Βελτιστοποιήστε τις λέξεις κλειδιά που είναι μεταξύ των θέσεων 7 έως 15

Τι είναι πιο δύσκολο; Να βγείτε στην πρώτη σελίδα μέσα στα 3 πρώτα αποτελέσματα όταν βρίσκεστε στη 10η σελίδα ή όταν βρίσκεστε π.χ. στη μέση της 2ης σελίδας; Η απάντηση είναι προφανής. Δώστε λοιπόν έμφαση σε αυτά τα keywords και προσπαθήστε να δημιουργήσετε backlinks προς τις αντίστοιχες σελίδες.

29. Παρακολουθήστε τον ανταγωνισμό

Πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τον ανταγωνισμό. Όχι για να αντιγράψετε αυτά που κάνει, αλλά για να έχετε μια σαφή εικόνα των πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών που έχουν οι ανταγωνιστές σας. Εάν έχουν καλύτερα δομημένες ιστοσελίδες, εάν αναλύουν θέματα σε μεγαλύτερο βάθος ή εάν έχουν περισσότερα backlinks, είναι όλα θέματα που πρέπει να σας απασχολήσουν ώστε να βελτιώστε τη δική σας ιστοσελίδα.

30. Μην αντιγράφετε το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων

Με την τελευταία αναβάθμιση του αλγορίθμου της Google που κατατάσσει τις ιστοσελίδες όταν ο χρήστης πληκτρολογεί ένα keyword (Google Panda), πολλές ιστοσελίδες που απολάμβαναν υψηλές κατατάξεις, τις είδαν να χάνονται μέσα σε λίγες ημέρες. Η Google έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε φαινόμενα αντιγραφής περιεχομένου. Αποφύγετε λοιπόν το duplicate content και προσπαθήστε να γράψετε μοναδικά και πρωτότυπα κείμενα για την ιστοσελίδα σας.

31. Ελέγξτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι Mobile Friendly

Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, ακόμα και σήμερα που η χρήση των κινητών τηλεφώνων και των tablets παρουσιάζει τεράστια έξαρση, ένα 45% των ιστοσελίδων παγκοσμίως δεν είναι βελτιστοποιημένες ώστε να εμφανίζονται σε κινητά τηλέφωνα. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, είναι ίσως το πρώτο στοιχείο που πρέπει να βελτιώσετε στο website σας πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

32. Επενδύστε σε μια αξιόπιστη λύση web hosting

Η ιστοσελίδα σας είναι ορατή στο ευρύ κοινό χάρη στο server που τη φιλοξενεί. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την κρισιμότητα του web hosting για την επιβίωση της επιχείρησής σας γενικότερα. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό σχετικά με την επιλογή μιας αξιόπιστης και ασφαλούς λύσης web hosting.

web hosting guide

33. Δημιουργήστε μια καθαρή δομή στην ιστοσελίδα

Πριν δημιουργήσετε την ιστοσελίδα σας, είναι φρόνιμο να δημιουργήσετε ένα σαφές πλάνο για το περιεχόμενό της και τα θέματα που θα περιλαμβάνει. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τους αναγνώστες και θα βελτιώσει την εμπειρία χρήστη (user experience) όσο και τη Google να αντιληφθεί καλύτερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας και να την κατατάξει σε υψηλότερες θέσεις.

online marketing και δομή ιστοσελίδας

34. Συμπεριλάβετε Promotional video

H αξία ενός video μπορεί να αποδειχθεί σπάνια για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Εάν έχετε τα μέσα και το χρόνο, σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικό promotional video για την επιχείρησή σας που θα ενσωματώσετε στο homepage της ιστοσελίδας σας ώστε να καλωσορίζετε τους νέους αναγνώστες της.

35. Χρησιμοποιήστε τις διαφημίσεις του Facebook

Το Facebook είναι ένα από τα πιο διάσημα Social Media, που παρέχει εκπληκτικές δυνατότητες στον τομέα της διαφήμισης. Εάν έχετε ένα άρθρο που θεωρείτε πως έχει ιδιαίτερη αξία ή θέλετε απλά να προωθήσετε την επιχείρηση σας, μπορείτε να στοχεύσετε σε συγκεκριμένο κοινό μέσω του Facebook και των επιλογών διαφημισης που παρέχει.

36. Συμβουλευθείτε το Google Analytics για εσωτερικές σελίδες με υψηλό Bounce Rate

Υψηλό Bounce Rate σημαίνει πως οι χρήστες εγκαταλείπουν μια εσωτερική σελίδα της ιστοσελίδας σας σχεδόν μόλις την επισκέπτονται. Βρείτε ποιες είναι αυτές οι σελίδες και προσπαθήστε να τις βελτιώσετε ώστε να γίνουν περισσότερο ελκυστικές για τον αναγνώστη και να μειώσετε το bounce rate σε φυσιολογικά επίπεδα (30-50%)

37. Χρησιμοποιήστε μικρές παραγράφους

Όταν αναλύετε ένα θέμα σε βάθος, μη χρησιμοποιείτε τεράστιες παραγράφους που είναι δυσανάγνωστες και προϊδεάζουν με αρνητικό τρόπο τους αναγνώστες. Αντιθέτως, γράψτε μικρές και κατανοητές προτάσεις και χωρίστε σε πολλές παραγράφους που είναι πιο εύκολες στην ανάγνωση.

38. Διαφημίστε τα keywords που σας ενδιαφέρουν μέσω του Google AdWords

Το Google AdWords είναι μια διαφημιστική πλατφόρμα που σας παρέχει ατελείωτες δυνατότητες εύρεσης νέων πελατών για την επιχείρησή σας. Επιλέγετε τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν, δημιουργείτε διαφημίσεις κειμένου ή εικόνας (banners) και μπορείτε σε λίγα λεπτά να δείτε να εμφανίζονται στην κορυφή της πρώτης σελίδας της Google, όταν πληκτρολογήσετε ένα από αυτά τα keywords. Σε επόμενο άρθρο, θα παρουσιάσουμε έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να επωφεληθείτε από το Google AdWords.

διαφημίσεις Google AdWords

39. Ενσωματώστε μια υπηρεσία Live Chat στην ιστοσελίδα σας

Στη σημερινή εποχή που τα πάντα γίνονται γρήγορα και οι χρήστες προβαίνουν σε αγορές μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να μπορείτε να παρέχετε άμεση τεχνική υποστήριξη. Ενσωματώστε λοιπόν μια υπηρεσία Live Chat ώστε να δίνετε τη δυνατότητα στους νέους πελάτες σας να σας βρίσκουν άμεσα και να επιλύουν κάθε απορία προτού προβούν σε μια αγορά.