Ο απόλυτος Οδηγός Digital Marketing (2023)

Αρχική/Ο απόλυτος Οδηγός Digital Marketing (2023)
Ο απόλυτος Οδηγός Digital Marketing (2023)2023-02-14T18:17:31+00:00

Digital Marketing

Ο απόλυτος Οδηγός για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας

To marketing ήταν ανέκαθεν ο ακρογωνιαίος λίθος επιτυχίας κάθε επιχείρησης. Χωρίς Marketing, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επικοινωνήσει στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει και ουσιαστικά δεν είναι βιώσιμη. Σήμερα το Marketing παραμένει ζωτικής σημασίας, ωστόσο έχει λάβει μια λίγο διαφορετική μορφή. Κι αυτό γιατί πρέπει να βρείτε τους ανθρώπους εκεί που δαπανούν τον περισσότερο χρόνο τους: στο Internet. Με απλά λόγια λοιπόν, το Digital Marketing είναι “κάθε είδος marketing που γίνεται Online”.

Στις επόμενες γραμμές παραθέτουμε τον πληρέστερο οδηγό Digital Marketing που υπάρχει στο ελληνικό διαδίκτυο, ώστε να μη χρειαστεί να διαβάσετε οτιδήποτε άλλο για να ενημερωθείτε γύρω από όλες τις πτυχές του Digital Marketing, την αξία που έχει για μια σύγχρονη επιχείρηση και τις μεθόδους που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να δείτε πολλαπλά οφέλη για τη δική σας επιχείρηση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Εισαγωγή στο Digital Marketing

Βασικές έννοιες και όροι γύρω από το Digital Marketing

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Δημιουργία Digital Marketing Plan

Πώς θα δημιουργήσετε ένα ασυναγώνιστο πλάνο Digital Marketing

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

Προώθηση με τεχνικές SEO (Search Engine Optimization)

Κατάταξη στην 1η σελίδα της Google μέσω SEO

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

Content Marketing

Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο που φέρνει πωλήσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

PPC Advertising & Social Media

Αξιοποιήστε τα Social Media και τις pay per click διαφημίσεις

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

Email Marketing

Στείλτε Newsletters για να προσελκύσετε πελάτες

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Εισαγωγή στο Digital Marketing

Βασικές Έννοιες και Όροι γύρω από το Digital Marketing

Τι είναι το Digital Marketing; Πώς θα βοηθήσει ουσιαστικά την επιχείρησή σας να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της; Πρέπει να ξεκινήσετε με πληρωμένες διαφημίσεις στη Google ή μια στρατηγική ισχυρού Content Marketing και SEO πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητές σας; Ας ξεδιαλύνουμε τα βασικά γύρω από το Digital Marketing πριν προχωρήσουμε στη χάραξη ενός συνολικού επιτυχημένου σχεδίου.

Τι είναι το Digital Marketing

Το Digital Marketing είναι ακριβώς αυτό το marketing που περιλαμβάνει όλα τα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιούν ως μέσο το Internet. Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το digital marketing προκειμένου να έρθουν σε επαφή με πελάτες ή υποψήφιους πελάτες μέσα από μηχανές αναζήτησης, social media, emails κλπ.

To Digital Marketing λοιπόν είναι οτιδήποτε κάνετε online με στόχο:

 να τραβήξετε την προσοχή του κοινού

 να στείλετε τους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας ή στο E-Shop σας

 να πείσετε τους ανθρώπους να κάνουν εγγραφή στο newsletter σας, να αγοράσουν ένα προϊόν ή να κατεβάσουν τη mobile εφαρμογή σας

Digital Marketing vs Παραδοσιακό Marketing

Σε αντίθεση με το παραδοσιακό marketing, το digital marketing είναι πλήρως μετρήσιμο. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να βγάλετε συμπεράσματα για τις τεχνικές που αποδίδουν και να μη δαπανάτε άσκοπα χρήματα σε τεχνικές που δεν αποφέρουν ούτε ένα ευρώ στην επιχείρησή σας.

Είναι αλήθεια πως οι άνθρωποι που εργάζονται στο marketing οργανισμών και επιχειρήσεων, αναρωτιούνται πολλές φορές:

– Πόσοι άνθρωποι είδαν την εμπορική μας διαφήμιση στην τηλεόραση;
– Αγόρασε κάποιος το προϊόν χάρη στη διαφημιστική πινακίδα στη στάση του λεωφορείου;
– Αγόρασε κάποιος το προϊόν χάρη στη διαφήμιση που τοποθετήθηκε στην εφημερίδα;

Είναι κατανοητό πως το παραδοσιακό marketing δεν αφήνει περιθώρια αξιολόγησης των αποτελεσμάτων.

Αυτή είναι και η βασική του διαφορά με το Online Digital Marketing.

Στο Digital Marketing είναι εύκολο να γίνονται μετρήσεις και διορθώσεις με βάση ακριβή data και στοιχεία analytics που σας δίνουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσετε τη στρατηγική σας και να εστιάσετε μόνο στις τεχνικές που αποδίδουν το μέγιστο κέρδος.

Ποιός είναι ο ρόλος του Digital Marketing σε μια εταιρεία

Ενώ το παραδοσιακό marketing υπάρχει σε έντυπα, πανό, πίνακες στο δρόμο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, το digital marketing λαμβάνει χώρα ηλεκτρονικά και online. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν πολλά και διαφορετικά μέσα, όπως μια ιστοσελίδα, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ένα facebook page, video, emails κλπ.

Με πολλή συντομία, προκειμένου να είστε ανταγωνιστικοί, θα χρειαστεί να προσαρμοστείτε στην online λογική και να εφαρμόσετε κάποιες πτυχές του digital marketing.

Επειδή ακριβώς το digital marketing έχει πολλές επιλογές και κανάλια προώθησης, μπορείτε να απογειώσετε τη δημιουργικότητά σας και να πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές τακτικές.

Ο ρόλος λοιπόν του online marketing στην επιχείρησή σας πρέπει να είναι σαφής: Η προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στο κοινό που σας ενδιαφέρει με σκοπό την αύξηση των πωλήσεών σας και την αύξηση της φήμης της επιχείρησής σας (brand awareness).

Κανάλια Digital Marketing

Τα πλέον βασικά κανάλια Digital Marketing είναι τα εξής:

Email Marketing

Google Ads

Social Media

Youtube Marketing

Είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες τακτικές Internet Marketing που υπάρχουν σήμερα.

Στα επόμενα κεφάλαια θα δούμε πιο αναλυτικά μερικές από αυτές.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Δημιουργία Digital Marketing Plan

Πώς θα δημιουργήσετε ένα ασυναγώνιστο πλάνο Digital Marketing

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Όταν λοιπόν ξεκινάτε προώθηση της επιχείρησής σας με τεχνικές διαδικτυακού Marketing, δεν είναι η καλύτερη επιλογή να το κάνετε χωρίς την ύπαρξη ενός συνολικού σχεδίου. Χρειάζεται μια συγκεκριμένη στρατηγική πάνω στην οποία θα καθοριστούν οι στόχοι και οι τεχνικές που θα ακολουθήσετε προκειμένου να φτάσετε στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Έχουμε δει πάρα πολλά websites που απλά δοκιμάζουν τεχνικές Digital Marketing τη μία μετά την άλλη, ελπίζοντας με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό να οδηγήσει σε πωλήσεις.

Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί αρκετό χρόνο και σίγουρα χαμένο χρήμα. Θα δούμε λοιπόν πού ακριβώς πρέπει να εστιάσετε ώστε από την 1η μέρα να εκμεταλλευθείτε τα οφέλη του Digital Marketing.

Πώς δημιουργούμε ένα Digital Marketing πλάνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι (αλλά και πολλά digital marketing agencies) δε δημιουργούν καν ένα πλάνο Digital Marketing. Έχουν απλά μια βασική ιδέα γύρω από το online marketing και την κυνηγούν με τρόπο ακανόνιστο και τυφλό, ελπίζοντας για το καλύτερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δαπανούν χρόνο και χρήματα χωρίς να βλέπουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την επιχείρησή τους και τελικά να αμφισβητούν την αξία του Digital Marketing και κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πωλήσεών τους.

Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία επιχειρήσεων, πρέπει να αναθεωρήσετε στο εξής: Δεν υπάρχει κακό Digital Marketing. Επίσης δεν υπάρχει Digital Marketing που δεν φέρνει αποτελέσματα.

Υπάρχουν όμως στρατηγικές και τεχνικές που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να επιτύχετε αποτελέσματα διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποτύχετε.

Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά βήματα προκειμένου να καταρτιστεί ένα συνεκτικό πλάνο Digital Marketing.

 Μάθετε ποιο είναι το κοινό σας

 Μάθετε πού βρίσκονται οι πελάτες σας και τι πραγματικά θέλουν

 Ορίστε την τωρινή σας θέση και βάλτε τον επόμενο στόχο

 Δουλέψτε πάνω στο στόχο σας

Πώς θα ξεκινήσετε Digital Marketing

Τα παραπάνω βήματα είναι βασικά προτού ξεκινήσετε την online προώθηση της επιχείρησής σας. Ας δούμε λοιπόν όλα τα παραπάνω με ένα παράδειγμα. Έστω πως η επιχείρησή σας είναι ένα νέο γυμναστήριο. Έχετε τον απαραίτητο χώρο με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αυτό που πρέπει πλέον να κάνετε είναι να γνωστοποιήσετε την ύπαρξή σας στο ευρύ κοινό.

Πώς θα γίνει αυτό μέσω του Digital Marketing;

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα:

1. Μάθετε ποιό είναι το κοινό σας

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε σε ποιούς ανθρώπους απευθύνεστε. Με όρους Marketing, να δημιουργήσετε ένα buyer persona. Τα προγράμματά σας θα είναι επικεντρωμένα σε αθλητές όλων των ηλικιών ή έχετε σκοπό να παρέχετε εξειδικευμένο training μόνο σε νεαρής ηλικίας ανθρώπους; Θα δίνετε βάση σε ομαδικά προγράμματα ή σε personal training; Θα παρέχετε υπηρεσίες crossfit ή θα επικεντρώνεστε σε αερόβιες ασκήσεις; Θα είναι ένας χώρος ιδανικός για γυναίκες που επιθυμούν ομαδικά TRX προγράμματα ή σκοπός σας είναι η μυϊκή ενδυνάμωση αθλητών που επιθυμούν να πάνε ένα βήμα παραπάνω και να ασχοληθούν επαγγελματικά με την άθληση;

Απατώντας στα παραπάνω ερωτήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε ουσιαστικά το προφίλ του πελάτη σας (το λεγόμενο buyer persona).

Ας υποθέσουμε λοιπόν πως επικεντρώνεστε σε ομαδικά προγράμματα εκγύμνασης για νεαρές ηλικίες (20-35 ετών) με διαφορετικά προγράμματα για άνδρες και γυναίκες (π.χ. ομαδικά TRX για γυναίκες και ομαδικά crossfit με άρσεις βαρών για άνδρες).

Με βάση αυτές τις παραδοχές, έχουμε δημιουργήσει 2 buyer personas.

2. Μάθετε πού βρίσκονται οι πελάτες σας και τι πραγματικά θέλουν

Είναι σαφές πως οι άνθρωποι των ηλικιών που έχετε επιλέξει αφιερώνουν αρκετό χρόνο στο Internet, ιδιαίτερα μέσω smartphones. Σίγουρα βρίσκονται στην περιοχή σας ή σε γειτονικές περιοχές καθώς δε θα είχε στην παρούσα φάση ιδιαίτερο νόημα να επεκταθείτε πέρα από τις κοντινές σας γεωγραφικές αποστάσεις.

Και τι ακριβώς θέλουν; Έναν ευχάριστο χώρο που θα τους παρέχει δυνατότητα εκγύμνασης μέσα από ομαδικά προγράμματα και θα τους δίνει το κίνητρο να κρατούν σε εγρήγορση το σώμα τους ή και να το εξελίξουν ένα βήμα παραπέρα.

3. Ορίστε την τωρινή σας θέση και βάλτε έναν στόχο

Ήρθε η στιγμή να ορίσετε την τωρινή σας θέση όσον αφορά στην αλληλεπίδραση που έχετε με την αγορά. Ίσως έχετε κάποιους γνωστούς και φίλους που θα ξεκινήσουν προγράμματα στο γυμναστήριό σας ενώ ίσως είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε κάποια διαφημιστικά φυλλάδια που θα μοιράσετε σε γειτονικά καταστήματα όπου συχνάζουν άνθρωποι νεαρών ηλικιών.

Αυτές όμως είναι τεχνικές παραδοσιακού Marketing. Τι θα κάνετε σε σχέση με το Digital Marketing;

Αναφορικά με την Online προώθηση της επιχείρησής σας, αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στο σημείο μηδέν. Δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν διαφήμιση μέσω Internet, ενώ κανείς δεν πρόκειται να σας βρει εάν αναζητήσει στη Google. Συνεπώς, τα πρώτα σας βήματα είναι απλά και συνοψίζονται σε μια φράση:

Δημιουργήστε ένα διαδικτυακό αποτύπωμα. Με άλλα λόγια, δημιουργήστε άμεσα μια ιστοσελίδα ή ένα Facebook Page ώστε να έχετε μια online ταυτότητα!

Ως αρχικός σας στόχος λοιπόν πρέπει να οριστεί η παρουσία σας στο διαδίκτυο. Ως μετέπειτα στόχος, η προώθηση αυτής της παρουσίας μέσα από διάφορα κανάλια marketing.

4. Εργαστείτε πάνω στο στόχο σας

Εφόσον λοιπόν ορίσατε το στόχο δημιουργίας μιας online παρουσίας και προώθησης, δεν έχετε παρά να εργαστείτε πάνω σε αυτόν. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε ένα digital marketing agency που θα προχωρήσει στη δημιουργία της ιστοσελίδας σας. Εάν πάλι δεν επιθυμείτε σε αυτό το στάδιο να δαπανήσετε σχεδόν καθόλου χρήματα, μπορείτε πολύ απλά και δωρεάν να δημιουργήσετε μια σελίδα στο Facebook! Δημιουργήστε ένα Facebook Page με το όνομα του γυμναστηρίου σας και καλέστε φίλους και γνωστούς, παροτρύνοντάς τους να διαδώσουν τη σελίδα και σε δικούς τους φίλους, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση.

Εφόσον κάνετε αυτά τα βήματα, μπορείτε πλέον να θέσετε και τους μετέπειτα στόχους: Προώθηση του Facebook Page μέσω πληρωμένων διαφημίσεων, δημιουργία ενός blog όπου θα ενημερώνετε για θέματα γυμναστικής, διατροφής και άσκησης των αθλητών ώστε να προωθήσετε καλύτερα την ιστοσελίδα σας μέσω SEO, online διαγωνισμοί στα Social Media για να προσελκύσετε μεγαλύτερο κοινό.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)

SEO Προώθηση Ιστοσελίδας – Κατάταξη στην 1η σελίδα της Google

Το SEO είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Digital Marketing που μπορεί να δημιουργήσει ένα “κύμα πελατών” για την επιχείρησή σας. Η κατάταξή σας στις πρώτες θέσεις της Google θα πρέπει να σας απασχολήσει ουσιαστικά από τα πρώτα βήματα του Digital ταξιδιού σας εάν επιθυμείτε όντως να φέρετε την επιχείρησή σας ένα βήμα παραπάνω από τον ανταγωνισμό.

Τι είναι το SEO

Είναι η διαδικασία βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας ή του E-Shop προκειμένου να καταταχθεί υψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά (keywords). Πρόκειται για το λεγόμενο organic traffic που μπορεί να αποκτήσει το website. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και τεχνικές προκειμένου να βελτιώσετε το SEO της ιστοσελίδας σας. Μπορούμε να τους χωρίσουμε σε 4 βασικές κατηγορίες:

Keywords

Εύρεση των κατάλληλων λέξεων – κλειδιών που έχουν υψηλό traffic ώστε να αυξήσουν το ενδεχόμενο πωλήσεων.

Content

Πρωτότυπο και Ποιοτικό Περιεχόμενο είναι ένας κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας κάθε Online SEO στρατηγικής.

On-Page

Η βελτίωση επιμέρους στοιχείων της σελίδας (URL, headings, meta) θα δώσει ώθηση στα Google Ranknigs σας.

Backlinks

Η απόκτηση Links από αξιόπιστες ιστοσελίδες είναι θεμέλιος λίθος κάθε επιτυχημένης SEO στρατηγικής.

Ο συνδυασμός των παραπάνω 4 στοιχείων θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πλήρως επιτυχημένης SEO στρατηγικής. Ας δούμε λοιπόν το καθένα από αυτά πιο αναλυτικά:

Keyword Research

Πρόκειται για το θεμέλιο λίθο κάθε SEO στρατηγικής. Η έρευνα και η επιλογή των κατάλληλων λέξεων κλειδιών είναι και αυτή που θα ορίσει τις μετέπειτα επιλογές και κινήσεις στη σκακιέρα του SEO. Εάν είστε σε θέση να βρείτε keywords υψηλής αξίας (δηλαδή με μεγάλη δημοφιλία αλλά χαμηλό ανταγωνισμό), τότε αυτόματα έχετε και μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσετε γρήγορα καλύτερες κατατάξεις και να εμφανιστείτε στην 1η σελίδα της Google.

Δείτε Περισσότερα

Content Marketing

Το SEO είναι άμεσα συνυφασμένο με μια επιτυχημένη στρατηγική Content Marketing. Η δημιουργία πρωτότυπων κειμένων με πλούσιο περιεχόμενο γύρω από keywords σχετικά με την επιχείρηση είναι ένα ισχυρό σήμα προς τη Google για να ανεβάσει τις κατατάξεις της ιστοσελίδας και να τη φέρει στην κορυφή των αποτελεσμάτων.

Δείτε Περισσότερα

On-Page SEO

Επικεντρώνεται στο backend της ιστοσελίδας και στο πως έχει δημιουργηθεί ο κώδικας της ιστοσελίδας. Προκειμένου να πάρετε υψηλό βαθμό στο On-Page SEO, πρέπει να έχετε τεχνικές γνώσεις βελτιστοποίησης του κώδικα της ιστοσελίδας. Συμπίεση εικόνων, δομημένα δεδομένα, βελτιστοποίηση αρχίεων css και javascript, βελτιστοποίηση meta descriptions, είναι όλα στοιχεία on-page SEO που πρέπει να προσεχθούν.

Δείτε Περισσότερα

Off-Page SEO

Πρόκειται για ενέργειες που δεν είναι άμεσα συνυφασμένες με τεχνικά στοιχεία της ιστοσελίδας σας, κι όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Εάν αναρωτηθείτε πως είναι αυτό δυνατόν, η απάντηση επικεντρώνεται σε μια φράση: Κερδίστε backlinks.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό: Όσο περισσότερα και καλύτερης ποιότητας links κερδίσετε από άλλες σελίδες, τόσο καλύτερες κατατάξεις θα αποκτήσετε στις μηχανές αναζήτησης. Εάν λοιπόν έχετε μια επιχείρηση με αθλητικά είδη, και μια ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα αθλητισμού δώσει ένα link στη δική σας ιστοσελίδα, τότε έχετε αποκτήσει ένα νέο backlink. Τα backlinks είναι ψήφοι εμπιστοσύνης προς την ιστοσελίδα σας και για αυτόν ακριβώς το λόγο η Google τα θεωρεί σημαντικά, επιβραβεύοντας σας με καλύτερες κατατάξεις.

Δείτε Περισσότερα

Συστήνουμε να ασχοληθείτε ουσιαστικά με το SEO της ιστοσελίδας σας από τα πρώτα κιόλας βήματα της επιχείρησής σας. Πρόκειται για ένα κανάλι Digital Marketing που θα σας δώσει πολύ μεγάλη ώθηση ώστε να αλλάξετε επίπεδο και να δέχεστε κάποια στιγμή πλήθος πελατών μέσα από την ιστοσελίδα, χωρίς να δαπανάτε ποσά σε διαφημίσεις.

Το SEO επίσης είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας και να παρέχετε μια πραγματικά μοναδική εμπειρία πλοήγησης στους online επισκέπτες σας. Μην αμελήσετε λοιπόν αυτό το πολύ σημαντικό κανάλι Digital Marketing.

Στην Cloudhaz, έχοντας πλήρη επίγνωση της αξίας της προώθησης ιστοσελίδων μέσω SEO, έχουμε δημιουργήσει αρκετά ενημερωτικά άρθρα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε και να μάθετε όλες τις βασικές παραμέτρους SEO προώθησης.

SEO – 1η σελίδα Google (2023 updated)

Είναι αλήθεια ότι το SEO για 1η σελίδα Google είναι πλέον ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση. Με ένα πλήθος ιστοσελίδων και έναν τεράστιο ανταγωνισμό, πώς θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε και να κατακτήσετε την κορυφή; Γι’ αυτό ακριβώς ετοιμάσαμε μια λίστα με 6 απλές και πλήρως αποτελεσματικές τεχνικές που έχουμε εφαρμόσει σε ιστοσελίδες και έχουν πραγματικά αποτελέσματα.

Διαβαστε το αρθρο

Προώθηση Ιστοσελίδων με τεχνικές SEO – Ο απόλυτος οδηγός SEO (2023 updated)

Πώς θα βγω στην πρώτη σελίδα της Google;

Ο αναλυτικός οδηγός που ακολουθεί παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη σωστή προώθηση ιστοσελίδων με SEO και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε υψηλές κατατάξεις στη μηχανή αναζήτησης της Google και όχι μόνο, αυξάνοντας το traffic της ιστοσελίδας σας και τα έσοδα που αυτή φέρνει τελικά στην επιχείρησή σας.

Διαβαστε το αρθρο

Θέλετε να βρεθείτε στην 1η σελίδα της Google?

Δημιουργούμε και υλοποιούμε συνολικές λύσεις για την επιχείρησή σας. Από το στήσιμο του brand έως την προώθηση του σε κανάλια επικοινωνίας, αναλαμβάνουμε πλήρως τη χάραξη του δρόμου προς την online επιτυχία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4

CONTENT MARKETING

Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο που φέρνει πωλήσεις

Έχετε σίγουρα ακούσει τον όρο Content Marketing ή πως το περιεχόμενο “είναι ο βασιλιάς”. Εάν μια επιχείρηση δεν ακολουθεί μια σταθερή στρατηγική Content Marketing, τότε χάνει ένα από τα βασικά συστατικά κάθε Digital Marketing πλάνου. Τι ακριβώς όμως σημαίνει Content Marketing και πώς θα το αξιοποιήσετε για τη δική σας επιχείρηση; Μείνετε συντονισμένοι και διαβάστε στις παρακάτω γραμμές.

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Content Marketing. Τι σημαίνει αυτό;

Έχετε σίγουρα δει κείμενα που σας έχουν τραβήξει την προσοχή και τα έχετε αποθηκεύσει ως bookmarks. Οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε μια στιβαρή στρατηγική Content Marketing έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να προσεγγίσουν υποψήφιους πελάτες σε σχέση με μια επιχείρηση που απλά διαφημίζει το προϊόν της.

Ο λόγος είναι απλός:

Η συγκεκριμένη επιχείρηση μέσα από πλούσιο πληροφοριακό υλικό καθιερώνεται ως αυθεντία στη συνείδηση του κοινού.

Στην Cloudhaz δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο. Εάν ανατρέξετε στο blog μας θα βρείτε πλήθος κειμένων που περιγράφουν αναλυτικά και εις βάθος ζητήματα που αφορούν στη διαδικτυακή σας παρουσία και στον τρόπο που μπορείτε να την αναβαθμίσετε.

Πριν επενδύσουμε σε διαφημίσεις, SEO, Social Media ή οποιαδήποτε άλλη στρατηγική Marketing, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο περιεχόμενο, για έναν απλό λόγο: Το περιεχόμενο χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Πώς θα εκτοξεύσετε τις πωλήσεις σας μέσω Content Marketing

Ας καταφύγουμε και πάλι σε ένα παράδειγμα. Έστω ότι η επιχείρησή σας ασχολείται με βιολογικά προϊόντα. Έχετε δημιουργήσει για αυτό το σκοπό ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρονικό κατάστημα (E-Shop) και πλέον είστε έτοιμοι να διαφημίσετε τα προϊόντα σας στο ευρύ κοινό.

Είναι λοιπόν η καλύτερη στιγμή να χαράξετε μια στρατηγική Content Marketing.

Ενσωματώστε ένα blog στο E-Shop σας και ξεκινήστε να κατεβάζετε ιδέες:

 Τι ακριβώς ενδιαφέρει το κοινό μου να μάθει;

 Ποιές είναι οι λέξεις κλειδιά που θα αναζητήσουν ώστε να βρουν το E-Shop;

 Κάθε πότε είναι εφικτό να ανεβαίνουν νέα άρθρα στο blog;

Εάν έχετε ικανότητα συγγραφής κειμένων, αντιλαμβάνεστε πως το Content Marketing μπορεί να είναι μια στρατηγική πολύ χαμηλού έως μηδαμινού budget. Σχετικά με τη συγκεκριμένη επιχείρηση, θα μπορούσατε να βρείτε άπειρες ιδέες δημιουργίας περιεχομένου, εάν αναλογιστείτε πως οι άνθρωποι που στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα έχουν ιδιαίτερα ευαισθησία σε θέματα υγείας και διατροφής. Μπορείτε λοιπόν να συνθέσετε περιεχόμενο που θα λύνει βασικές απορίες ή θα ενημερώνει για την αξία συγκεκριμένων προϊόντων που πουλάει η επιχείρησή σας.

3 βιολογικές καλλιέργειες που μπορείτε να δημιουργήστε μόνοι σας

Η διατροφική αξία του κουρκουμά στην καθημερινή σας ζωή

Μαύρη ζάχαρη: Ποια τα διατροφικά οφέλη από την κατανάλωσή της

Γάλα αμγυδάλου ή γάλα καρύδας: Ποιες οι διαφορές

Προσπαθήστε πάντα να δημιουργήσετε θέματα με ελκυστικούς τίτλους που θα μαγνητίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του E-Shop ώστε να πληροφορήσουν για τα προϊόντα σας και να δημιουργήσουν την αίσθηση της αυθεντίας της επιχείρησής σας γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Εάν δεν διακρίνεστε για τις συγγραφικές σας ικανότητες, τότε μπορείτε να αναθέσετε το content marketing σε ένα digital marketing agency. Στην Cloudhaz αναλαμβάνουμε τη συγγραφή περιεχόμενου για ιστοσελίδες, E-Shops, Blogs, φυλλάδια και έντυπα μέσα για διάφορες αγορές. Εάν επιθυμείτε να χαράξουμε μαζί μια στρατηγική Content Marketing, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και πολύ σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας ώστε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή και επιτυχημένη στρατηγική Content Marketing.

Θέλετε Content Marketing υψηλού επιπέδου;

Δημιουργούμε και υλοποιούμε συνολικές λύσεις για την επιχείρησή σας. Από το στήσιμο του brand έως την προώθηση του σε κανάλια επικοινωνίας, αναλαμβάνουμε πλήρως τη χάραξη του δρόμου προς την online επιτυχία.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5

PPC Advertising & Social Media

Αξιοποιήστε το Google Ads & τα Social Media για την προσέλκυση νέων πελατών

Είναι βέβαιο πως ακόμη κι αν δεν έχετε επαφή με το Digital Marketing, θα έχετε έστω έναν λογαριασμό σε κάποιο από τα πιο διαδεδομένα Social Media (π.χ. Facebook, Instagram). Ωστόσο, τα Social Media μπορούν να έχουν μια πολύ ισχυρή δυναμική για την επιχείρησή σας που ίσως μέχρι σήμερα δεν έχετε καν φανταστεί. Παράλληλα, θα έχετε ακούσει για τη διαφήμιση στη Google που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα δοκιμάζουν προκειμένου να επιτύχουν διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Διαφήμιση Google Ads

Όταν αναφερόμαστε σε PPC Advertising, εννοούμε διαφήμιση Pay Per Click. Αυτό που έρχεται στο μυαλό όλων είναι η διαφήμιση μέσω Google Ads.

Είναι αλήθεια πως οι διαφημίσεις στη Google είναι ιδιαίτερα δυναμικές και μπορεί να φέρουν άμεσες πωλήσεις στην επιχείρησή σας. Η λογική πίσω από τις συγκεκριμένες διαφημίσεις είναι πολύ απλή:

 Οι άνθρωποι επιθυμούν να αγοράσουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία

 Κατευθύνονται σε μια μηχανή αναζήτησης (Συνήθως στη Google)

Πληκτρολογούν μια φράση που σχετίζεται με το προϊόν ή την υπηρεσία

 Κάνουν κλικ σε κάποια από τα αποτελέσματα που εμφανίζονται ώστε να συγκρίνουν προϊόντα και τιμές και να καταλήξουν σε μια απόφαση ή να αναβάλουν την αγορά για αργότερα.

Είναι σαφές λοιπόν πως η ύπαρξη της επιχείρησής σας στη μηχανή αναζήτησης της Google είναι ένα βασικό συστατικό κάθε ενέργειας Digital Marketing.

Εάν επιθυμείτε να εμφανίζεστε σε αυτά τα αποτελέσματα και να “κερδίσετε” το κλικ από το κοινό που θα φέρει και μεγαλύτερο traffic στην επιχείρησή σας, τότε πρέπει να δημιουργήσετε Google Ads.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες διαφήμισης Google Ads, η διαφήμιση στο Search Network και η διαφήμιση στο Display Network.

Search Network

Η διαφήμιση στο Search Network βασίζεται στα keywords. Επιλέγουμε λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με την επιχείρηση και για τις οποίες επιθυμούμε να εμφανίζεται η επιχείρηση στη Google. Κατόπιν, δημιουργούνται συγκεκριμένες διαφημίσεις με βάση συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της διαφήμισης στο Search Network είναι πως μπορούν άμεσα να αυξήσουν τα conversions στην ιστοσελίδα / E-Shop σας. Ειδικά για την περίπτωση Ηλεκτρονικών καταστημάτων, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να διαφημίσετε άμεσα και δυναμικά τα προϊόντα σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του κοινού.

Display Network

Η διαφήμιση στο Display Network γίνεται με τη δημιουργία διαφημιστικών banners που ενεργοποιούνται σε συγκεκριμένους ιστοστόπους που πληρούν τις προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει πως δε γίνεται άμεση στόχευση σε συγκεκριμένα keywords αλλά η διαφήμιση στοχεύει στην αύξηση του λεγόμενου brand awareness.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως εάν επιθυμείτε το διαφημιστικό σας μήνυμα να είναι ορατό σε ένα ευρύ κοινό και να εντυπωθεί η επιχείρησή στη μνήμη του, τότε η διαφήμιση στο Display Network είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επεκτείνετε τη φήμη του brand σας.

Πέρα από το βασικό διαχωρισμό σε Search και Display Network, υπάρχουν πολλά στοιχεία που δίνουν ευελιξία στον τρόπο που η επιχείρηση θα διαφημιστεί μέσω του Google Ads. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένα δημογραφικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, να δημιουργήσετε συγκεκριμένους τύπους κοινού ανάλογα και με τη δραστηριότητά των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας καθώς και να ιχνηλατήσετε τον τρόπο με τον οποίον οι επισκέπτες καταλήγουν σε μια τελική αγορά, ώστε να εστιάσετε στις διαφημίσεις που δημιουργούν το μεγαλύτερο ROI (Return of Investment) για την επιχείρησή σας.

Εάν επιθυμείτε να εμβαθύνετε περισσότερο στο Google Ads και να αποκτήσετε καλύτερες τεχνικές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο, μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες στα δύο άρθρα που έχουμε δημιουργήσει γύρω από τεχνικές πτυχές του συγκεκριμένου είδους διαφήμισης. Δείτε λοιπόν τα συγκεκριμένα άρθρα εδώ:

5 λάθη που καταστρέφουν τη διαφήμισή σας στο Google AdWords

Θέλετε να αφήνετε τις διαφημίσεις σας στο Ίντερνετ απλά να υπάρχουν και να υπολειτουργούν ή να κατακτήσουν τις υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα της αναζήτησης και να σας φέρουν άμεσες πωλήσεις?

Επειδή κανείς δεν επιθυμεί να δαπανά χρήματα χωρίς αποτέλεσμα, ρίξτε μια ματιά στα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι διαφημιζόμενοι στο Google AdWords και προσπαθήστε με κάθε τρόπο να τα αποφύγετε ώστε να αυξήσετε την απόδοση της διαφημιστικής σας εκστρατείας.

Διαβαστε το αρθρο

Google AdWords: 15 όροι που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη διαφήμιση της ιστοσελίδας σας

To Google AdWords αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης της επιχείρησής σας.

Ίσως όμως όροι όπως CTR, Conversion Rate και Search Network σας φαίνονται δυσνόητοι και δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πως θα δημιουργήσετε AdWords καμπάνιες με το βέλτιστο τρόπο.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 15 πολύ χρήσιμους όρους που συναντώνται κατά κόρον στο Google AdWords και είναι απαραίτητο να τους γνωρίζετε προκειμένου να προχωρήσετε στην πρώτη σας επιτυχημένη διαφημιστική εκστρατεία στο διαδίκτυο.

Διαβαστε το αρθρο

Social Media Marketing

Tα Social Media είναι σήμερα τρόπος ζωής. Τι καλύτερο λοιπόν από το να βάλετε την επιχείρησή σας μπροστά στα μάτια του κοινού σας μέσα από κανάλια Social Media ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες πωλήσεων. Ενδεικτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα κανάλια Digital Marketing:

Facebook

Linkedin

Twitter

Μπορείτε να ξεκινήσετε με τα συγκεκριμένα κανάλια Social Media δημιουργώντας απλά προφίλ της επιχείρησής σας και στη συνέχεια ανεβάζοντας posts που θα σας επιτρέψουν να επεκτείνετε τη φήμη σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, η διαφήμιση μέσω Social Media θα δημιουργήσει μοναδικές ευκαιρίες για προσέλκυση νέων πελατών και αλληλεπίδραση με ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό που θα δείξει ενδιαφέρον για τα προϊόντα σας.

Ξεκινήστε με Facebook Ads

To Facebook σας επιτρέπει γρήγορα και απλά να διαφημιστείτε σε συγκεκριμένο κοινό, τα χαρακτηριστικά του οποίου μπορείτε να ορίσετε με σχετικά πολύ μεγάλη ακρίβεια. Μπορείτε λοιπόν να βάλετε φίλτρα σχετικά με τους ανθρώπους που θα δούνε τη διαφήμισή σας όπως:

Τοποθεσία

Ηλικία

Επίπεδο σπουδών (π.χ. τομείς εκπαίδευσης κλπ)

Φύλο

Ενδιαφέροντα (π.χ. σελίδες που ακολουθούν)

Πρόσφατες συμπεριφορές (όπως π.χ. ιστοσελίδες που έχουν πρόσφατα επισκεφθεί)

Μπορείτε λοιπόν να δημιουργήστε κοινό ανθρώπων με βάση τα παραπάνω (και όχι μόνο) κριτήρια ώστε να προωθήσετε το διαφημιστικό σας μήνυμα.

Το σημείο κλειδί είναι πως όταν είστε εντελώς συγκεκριμένοι με ποιον στοχεύετε, τότε αποφεύγετε να χαλάσετε χρήματα σε διαφημίσεις που εμφανίζονται σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τα προϊόντα σας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε άρθρα από το blog μας που αναφέρονται στο Online Marketing και περιλαμβάνουν τεχνικές χρήσης Social Media και PPC Advertising.

37 ++ εκπληκτικές συμβουλές για καλύτερο Online Marketing

Πώς όμως θα κατακτήσετε τον κόσμο του Online Marketing ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό;

Σας παρουσιάζουμε ούτε 1, ούτε 2 αλλά 37 και πλέον μοναδικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε την online παρουσία σας σε μια δεξαμενή πωλήσεων και νέων ευκαιριών!

Διαβαστε το αρθρο

19 συμβουλές για να κερδίσετε περισσότερο traffic μέσω των Social Media

Τα Social Media είναι ως γνωστόν ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε το traffic της ιστοσελίδας σας.Πώς όμως θα καταφέρετε κάτι τέτοιο με στρατηγική και χωρίς να δαπανήσετε υπέρογκα ποσά από το budget σας;

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 21 απλές και έξυπνες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας μέσα από τη χρήση των Social Media.

Διαβαστε το αρθρο

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6

EMAIL MARKETING

Στείλτε Newsletters για να προσελκύσετε πωλήσεις

Το Email Marketing είναι ένα ακόμη κανάλι Digital Marketing που έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: Έχει πολύ υψηλή απόδοση σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο κανάλι Marketing. Αυτό σημαίνει πως έχετε στα χέρια σας ένα μοναδικό όπλο: Μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφα Newsletters προκειμένου να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας.

Γιατί είναι αναγκαίο να επενδύσετε στο Email Marketing

Το Email Marketing είναι ο πυρήνας του Digital Marketing της επιχείρησής σας.

Ίσως το έχετε ακούσει ξανά: Το Email Marketing έχει το μεγαλύτερο ROI από κάθε άλλο μέσο Digital Marketing. Για την ακρίβεια μπορούμε να δούμε τον παρακάτω πίνακα:

Από τον παραπάνω πίνακα και μόνο, ένα είναι το συμπέρασμα:

Ξεκινήστε να δημιουργείτε μια λίστα με e-mails.

Παραθέτουμε 3 απλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να εστιάσετε στο E-mail Marketing και να δημιουργήσετε από σήμερα κιόλας μια email list:

Το Email έχει μεγαλύτερο ROI όπως είδαμε από οποιοδήποτε άλλο κανάλι Digital Marketing.

Μπορείτε να διαφημιστείτε αυτόματα σε 10 έως και 100.000 ανθρώπους

 Η λίστα που δημιουργείτε περιλαμβάνει συνήθως ανθρώπους που έχουν δείξει έστω ένα μικρό ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας, κάτι που σημαίνει πως είναι πιο πιθανό να προχωρήσουν σε αγορά.

Υπάρχουν λοιπόν εδώ δύο κρίσιμα ερωτήματα:

– Τι ακριβώς πρέπει να περιλαμβάνει ένα e-mail που στοχεύει σε πωλήσεις;
– Πώς δημιουργείτε μια λίστα με e-mails;

Τι περιλαμβάνει ένα επιτυχημένο E-mail

Η απάντηση στο 1ο ερώτημα είναι απλή: Δημιουργήστε e-mails που οι άνθρωποι θα είναι ενθουσιασμένοι να ανοίξουν και να διαβάσουν. Αυτό σημαίνει πως κάθε e-mail πρέπει να περιλαμβάνει πολύτιμες πληροφορίες ή ακαταμάχητες προσφορές με προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να παρακινήσει το κοινό σας να έρθει σε επαφή με την επιχείρησή σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση που θα αντέξει στο χρόνο, τότε δεν έχετε παρά να επενδύσετε στη δημιουργία μιας λίστας E-mail που θα σας ακολουθεί καθόλη τη διάρκεια ζωής της επιχείρησής σας.

Αυτό σημαίνει να κρατάτε τους ανθρώπους που έχουν εγγραφεί σε αυτή τη λίστα συνεχώς σε εγρήγορση μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή και να προχωρήσουν σε αγορά.

Τι πρέπει λοιπόν τελικά να περιλαμβάνει ένα ακαταμάχητο E-mail;

Εξαιρετικό Σχεδιασμό

Ο σχεδιασμός και η δομή του Email σας δεν πρέπει να έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Έξυπνο Τίτλο

Ο τίτλος είναι η μισή αρχή. Ένας έξυπνος τίτλος είναι η αιτία για να προχωρήσει η διαδικασία μιας online πώλησης.

Ελκυστικό Περιεχόμενο

Εάν πρόκειται για μια νέα προσφορά, προσφέρετε κάτι ασυναγώνιστα καλό. Εάν πρόκειται για ενημέρωση, στείλτε τους αναγνώστες σε ένα κείμενο που αξίζει το χρόνο τους να διαβαστεί.

Πώς θα δημιουργήσετε μια λίστα με Emails;

Πώς λοιπόν θα “μαζεύετε” emails; Μήπως πρέπει να αγοράσετε λίστες με e-mails;

Ασφαλώς και όχι! Εκτός από το γεγονός πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο, η πλειοψηφία από αυτές τις λίστες δε θα σας ωφελήσει σε κάτι, καθώς δεν θα περιλαμβάνονται άνθρωποι που όντως ενδιαφέρονται για την επιχείρησή σας.

Η καλύτερη και πιο ενδεδειγμένη μέθοδος έχει ένα όνομα: Lead Mangets

Ένα Lead Magnet είναι ένα κίνητρο που προσφέρετε στο κοινό σας με αντάλλαγμα τη διεύθυνση του E-mail τους ή γενικότερα στοιχεία επικοινωνίας. Ως Lead Magnet μπορείτε να θεωρήσετε ένα E-Book, ένα pdf με χρήσιμες πληροφορίες ή και ένα web banner.

Εφόσον λοιπόν τώρα έχετε καταλάβει τι σημαίνει Lead Magnet, είναι η ώρα να δημιουργήσετε ένα για την επιχείρησή σας. Ένα πολύ γενικό και απλό παράδειγμα Lead Magnet είναι το κουμπί για εγγραφή στο Email σας, όπου ζητάτε το Email του χρήστη προκειμένου να στέλνετε συμβουλές και τελευταία νέα γύρω από τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.

Γιατί αξίζει να επενδύσετε στο Email Marketing

των Β2Β επιχειρήσεων παγκοσμίως χρησιμοποιούν Εmail Marketing ως μέρος της τακτικής να προσελκύσουν νέους πελάτες.

των ανθρώπων ελέγχουν το Email τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

των ανθρώπων που δέχονται τα Newsletters επισημαίνουν πως η τελική τους απόφαση για αγορά ενός προϊόντος επηρεάζεται από το email που έχουν λάβει.

μεγαλύτερο click through rate έχουν τα Emails που περιλαμβάνουν link με video.

BONUS TIPS – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μερικά χρήσιμα έξτρα στοιχεία για το Digital Marketing

Παρακάτω θα δούμε μερικά extra tips που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα το σύγχρονο Digital Marketing και να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κανάλια επικοινωνίας που σας παρέχει.

To Digital Marketing δουλεύει για όλες τις επιχειρήσεις;

Ναι, είναι αλήθεια. Το Digital Marketing μπορεί να αποδώσει για κάθε επιχείρηση σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Ανεξάρτητα από το τι πουλάει η επιχειρήσή σας, το digital marketing μπορεί να απευθύνεται σε οποιοδήποτε κοινό ώστε να φέρει πελάτες στην επιχειρήσή σας.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να ακολουθούν την ίδια στρατηγική ή να χρησιμοποιούν τα ίδια κανάλια Digital Marketing.

Επίσης, ενδέχεται να χρησιμοποιούνται τα ίδια κανάλια Digital Marketing αλλά με διαφορετική μέθοδο, ώστε να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

B2B Digital Marketing

Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε πελάτες χονδρικής, οι προσπάθειές σας είναι πιθανό να επικεντρωθούν γύρω από την προσέλκυση leads με τελικό σκοπό να επικοινωνήσετε με ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις πωλήσεις. Για αυτό το λόγο, ο ρόλος της στρατηγικής marketing που θα ακολουθήσετε είναι να προσελκύσετε την υψηλότερη ποιότητα leads μέσα από τα ξεχωριστά κανάλια digital marketing.

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση, που σκοπός σας είναι οι λεγόμενες B2B πωλήσεις, κανάλια όπως το Linkedin είναι ενδεχομένως η καλύτερη μέθοδος προσέγγισης πωλήσεων. To Linkedin είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προσεγγίσετε επαγγελματίες, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να στοχεύσετε συγκεκριμένους κλάδους οικονομίας της αγοράς.

B2C Digital Marketing

Εάν η επιχείρησή σας απευθύνεται σε τελικούς καταναλωτές, τότε είναι μια πολύ καλή ιδέα να πουλάτε απευθείας προϊόντα μέσα από την ιστοσελίδα σας. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, η δημιουργία ενός σύγχρονου, καλαίσθητου και πλήρως λειτουργικού E-Shop είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Η κατασκευή ενός E-Shop θα σας δώσει τη δυνατότητα να πουλάτε σε άμεσο χρόνο προϊόντα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, σε τελικούς καταναλωτές.

Έχοντας ως δεδομένο το E-Shop, πρέπει όμως να εκμεταλλευτείτε κανάλια επικοινωνίας που παρέχει το Digital Marketing όπως η διαφήμιση της ιστοσελίδας μέσω Google Ads, το SEO ή η καθημερινή ενασχόληση με τα Social Media για την προώθηση των προϊόντων (Instagram, Facebook Ads).

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δούμε αποτελέσματα μέσω του Digital Marketing

Η απάντηση εδώ είναι απλή: Εξαρτάται από τη μέθοδο προώθησης που θα επιλέξετε.

Εάν για παράδειγμα επενδύσετε χρόνο στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου (δηλαδή στο Content Marketing) προκειμένου να συνδυάσετε στρατηγικές SEO και να επιτύχετε υψηλές κατατάξεις στη Google, τότε τα αποτελέσματα δε θα είναι άμεσα ορατά αλλά θα χρειαστούν σίγουρα 8-12 μήνες προκειμένου να υπάρχει αντίκτυπος (ανάλογα και με την ισχύ και την επιμονή των ενεργειών σας).

Εάν από την άλλη επενδύσετε σε πληρωμένη διαφήμιση, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να είναι άμεσα (π.χ. διαφημίσεις μέσω Social Media ή Google Ads) και να έχετε πωλήσεις και νέα leads από τις πρώτες ημέρες προώθησης.

Πρέπει όμως πάντα να έχετε κατά νου πως μια επιτυχημένη online παρουσία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ως ένας μαραθώνιος.

Χρειάζομαι μεγάλο budget για το Digital Marketing της επιχειρησής μου;

Όπως με κάθε τι, εξαρτάται πραγματικά από τα στοιχεία του digital marketing που πρόκειται να προσθέσετε στη στρατηγική σας.

Εάν στοχέυετε σε inbound τεχνικές όπως το SEO, τα Social Media και το Content Marketing, η αλήθεια είναι πως δε χρειάζεστε ένα τεράστιο budget εφόσον όμως είστε διατεθειμένοι οι ίδιοι να αφιερώσετε χρόνο σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, πρέπει να αναθέσετε τις παραπάνω εργασίες σε ένα εξειδικευμένο agency που θα αναλάβει όλο το σχεδιασμό της online στρατηγικής και θα φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της δημιουργίας πρωτότυπου και ποιοτικού περιεχομένου για την προσέλκυση leads.

Εάν πάλι στοχεύετε σε διαφημιστικές ενέργειες, τότε σίγουρα πρέπει να δαπανήσετε κάποια χρήματα προκειμένου να πληρωθούν οι σχετικές υπηρεσίες (π.χ. Google, Facebook κλπ). Για παράδειγμα εάν επιθυμείτε για μια συγκεκριμένη φράση να είστε 1ο αποτέλεσμα στις διαφημίσεις της Google, τότε θα πρέπει να υπερνικήσετε τον ανταγωνισμό και επομένως να δαπανήσετε σημαντικά ποσά σε διαφήμιση, ανάλογα και με το επίπεδο του ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Είμαι έτοιμος να ξεκινήσω Digital Marketing. Τι πρέπει να κάνω;

Εάν κάνετε ήδη digital marketing ή έχετε αναθέσει το digital marketing της επιχείρησή σας σε κάποιο agency, τότε είναι βέβαιο πως η επιχείρησή σας κερδίζει μια έστω και μικρή online αναγνώριση. Ασφαλώς πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση και αναβάθμιση.

Στην Cloudhaz, αναλαμβάνουμε πλήρως την προώθηση της επιχείρησή σας μέσα από τη χάραξη μιας συγκεκριμένης στρατηγικής Digital Marketing. Ανάλογα με την ταυτότητα της επιχείρησής σας και τα ξεχωριστά στοιχεία και πλεονεκτήματα που τη χαρακτηρίζουν, επιλέγουμε τα κανάλια Digital Marketing που θα ανταποκριθούν καλύτερα για την διαφήμισή σας και οριοθετούμε στόχους και αποτελέσματα με βάση το διαθέσιμο budget.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για μια αρχική ανάλυση και κουβέντα γύρω από τις ενέργειες που μπορεί να γίνουν προκειμένου να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη online στρατηγική.

Δημιουργούμε και υλοποιούμε συνολικές λύσεις για την επιχείρησή σας. Από το στήσιμο του brand έως την προώθηση του σε κανάλια επικοινωνίας, αναλαμβάνουμε πλήρως τη χάραξη του δρόμου προς την online επιτυχία.