Έχουμε ήδη αναφέρει πολλές φορές την αναγκαιότητα να εξασφαλίσετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο traffic για την ιστοσελίδα σας.

Εν συντομία, μεγαλύτερο traffic σημαίνει περισσότερα leads και άρα περισσότεροι πελάτες για την επιχείρησή σας.

Εάν δεν φέρνετε traffic στην ιστοσελίδα σας, οι ενδεχόμενοι πελάτες σας δε θα μάθουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και δε θα σας προτιμήσουν έναντι του ανταγωνισμού.

Τα Social Media είναι ως γνωστόν ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε το traffic της ιστοσελίδας σας.

Πώς όμως θα καταφέρετε κάτι τέτοιο με στρατηγική και χωρίς να δαπανήσετε υπέρογκα ποσά από το budget σας;

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 21 απλές και έξυπνες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας μέσα από τη χρήση των Social Media.

1. Δημιουργήστε έξυπνο περιεχόμενο

Γράψτε περιεχόμενο το οποίο έχει διάρκεια στο χρόνο ώστε να μπορείτε να το μοιράζεστε ξανά και ξανά. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να διαπραγματευτείτε ξανά το ίδιο θέμα και να το διαμοιράσετε σε άλλο κοινό. Έχετε σίγουρα δει από διάσημες σελίδες στο Facebook πως αρκετά θέματα που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον ανακυκλώνονται και διαφημίζονται ξανά χωρίς να κουράζουν το κοινό.

έξυπνο περιεχόμενο για social media

2. Click to Tweet

click to tweet

Χρησιμοποιήστε το click to tweet μέσα στο περιεχόμενό σας. Δώστε έτσι τη δυνατότητα στους ανθρώπους απλά να κλικάρουν ένα “κουτί” και να μοιραστούν την πληροφορία.

3. Χρήση Social Sharing Plugin

jetpack social media plugin

Χρησιμοποιήστε ένα καλό social sharing plugin που δουλεύει σε κινητά και σταθερούς υπολογιστές. Ενσωματώστε αυτό το plugin στην ιστοσελίδα σας ώστε να οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να διαμοιραστούν το περιεχόμενό της. Όσο πιο εύκολα μπορεί κάποιος να διαμοιραστεί το περιεχόμενό σας, τοσο πιο πιθανό είναι να το κάνει.

4. Δημιουργήστε Quiz Ερωτήσεων

facebook contest and quiz

Οι άνθρωποι αρέσκονται να απαντούν σε ερωτήσεις που γνωρίζουν και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς που θα αποφέρουν κάποια ανταμοιβή για αυτούς. Οργανώστε λοιπόν ένα διαγωνισμό με αντάλλαγμα κάποιο δώρο και βοηθήστε τους να σας αφήσουν τα στοιχεία τους, προκειμένου να μπορείτε μελλοντικά να επικοινωνείτε μαζί τους.

Παράλληλα, αυξήστε την αναγνωρισιμότητα του brand σας μέσω ενός διαγωνισμού που θα μοιράσει δώρα και θα παρακινήσει υποψήφιους πελάτες σας να συμμετάσχουν και να αλληλεπιδράσουν με την εταιρεία σας.

5. Δημιουργήστε Διαφημίσεις στο Facbook

διαφήμιση στο facebook

Δημιουργήστε το κοινό σας στα social media με σταθερό τρόπο. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τις διαφημίσεις για να φτιάξετε ένα σταθερό κοινό που θα ενδιαφέρεται για τα δικά σας θέματα και μην επιζητάτε μεθόδους απόκτησης εύκολων κλικ (π.χ. με πρόσκληση φίλων και γνωστών οι οποίοι όμως δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας).

6. Αυξήστε τη συχνότητα των posts

Δημιουργήστε μια καλύτερη στρατηγική διαμοριασμού περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε post περισσότερες από μια φορές την εβδομάδα. Προσπαθήστε να γράφετε (έστω ένα γρήγορο post μέσα σε 2-3 λεπτά) πιο συχνά και να βελτιώσετε την ποιότητα του blog σας και του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας.

7. Καταγράψτε τα αποτελέσματα

Η πλέον σημαντική διαδικασία που συχνά αγνοούμε είναι η πλήρης καταγραφή των αποτελεσμάτων των διαφημιστικών ενεργειών. Είτε ανεβάζετε ένα απλό post, είτε έχετε ξεκινήσει διαφήμιση στο Facebook, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αξιολογήτε τα αποτελέσματα για να αναθεωρείτε στόχους και μεθόδους διαφήμισης. Εάν γνωρίζετε ακριβώς τις πλέον αποτελεσματικές τακτικές που έχετε ακολουθήσει, μπορεί το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο μέλλον να είναι ανάλογης θεματολογίας και να επιφέρει ανάλογα θετικά αποτελέσματα.

8. Κάντε pin τα σημαντικά posts

pin to top facebook

Κάντε pin to top το σημαντικό περιεχόμενο. Αυτό είναι το πρώτο που θα δούν οι νέοι επισκέπτες και εάν είναι κάτι σημαντικό, θα τους τραβήξει την προσοχή να παραμείνουν. Εάν για παράδειγμα έχετε γράψει ένα άρθρο για τα “5 καλύτερα αθλητικά παπούτσια της νέας χρονιάς”, καλό θα είναι οι άνθρωποι που επισκέπτονται τη σελίδα σας στο Facebook να το βλέπουν πρώτα από όλα.

9. Remarketing και Social Media

remarketing διαφήμιση

Ξαναστοχεύστε σε επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφημίσεις σε πλατφόρμες social media για ανθρώπους που επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα σας ξανά και άρα είναι πιο εύκολο να θυμούνται την επιχείρησή σας. (Remarketing)

10. Δημιουργήστε Εικόνες και Video για τα Social Media

seo τεχνικές

Μοιραστείτε εικόνες και βίντεο. Δημιουργήστε εικόνες πρωτότυπες και καθαρές, μέσω χρήσης εργαλείων όπως π.χ. το canva. Εάν δεν είστε έμπειροι χρήστες προγραμμάτων γραφιστικής, όπως π.χ. η σουίτα εφαρμογών της Adobe (Photoshop, Illustrator, κλπ), τότε online εφαρμογές όπως το Canva, αποτελούν ιδανικό τρόπο να ξεκινήσετε τη δημιουργία εικόνων που θα ενσωματωθούν στην ιστοσελίδα δας, στα social media και εν τέλη θα βελτιώσουν τη συνολική σας παρουσία στο διαδίκτυο.

11. Κάντε αναφορά σε αυθεντίες

testimonial

Αναφέρετε ανθρώπους και αυθεντίες στα post σας. Για παράδειγμα αναφέρτε κάποιους που έχουν πει θετικά λόγια για το προϊόν που εμπορεύεστε ή κάποια πολύ γνωστή φίρμα που το εμπιστεύεται.

12. Μοιραστείτε τα posts των άλλων

cms comparison post

Μοιραστείτε περιεχόμενο άλλων ανθρώπων. Εάν δεν τον κάνετε αυτό, ούτε οι άλλοι θα μοιράζονται το δικό σας περιεχόμενο. Προσπαθήστε γενικότερα να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης (με σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες) και όχι απλά να κάνετε καταναγκαστικά κινήσεις για να αυξήσετε το engagement της ιστοσελίδας.

13. Χρησιμοποιήστε σωστές διαστάσεις στις εικόνες

social media guide for images dimensions

Χρησιμοποιήστε το σωστό μέγεθος στις εικόνες. Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που γίνονται είναι ότι δεν προσέχουμε τα μεγέθη των εικόνων. Δείτε εδώ έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για να επιλέγετε και να δημιουργείτε πάντα τις σωστές διαστάσεις, προτού ανεβάσετε μια εικόνα στα Social Media.

14. Χρησιμοποιήστε έξυπνους τίτλους και επικεφαλίδες

Δημιουργήστε τις καλύτερες επικεφαλίδες για τους τίτλους των post σας. Χρειάζεστε εξαιρετικούς τίτλους για να ενθαρρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερες επισκέψεις και shares. Έχετε παρατηρήσει πως όσο πιο ελκυστικός είναι ένας τίτλος τόσο πιο πιθανό είναι να κάνετε κλικ για να δείτε τη συνέχεια ενός κειμένου. Χρειαζόμαστε συναίσθημα ώστε να δουλέψουν οι τίτλοι και να τραβήξουν περιεχόμενο. Θα δείτε ότι τα shares σας θα αυξηθούν.

Μπορείτε να βρείτε μερικές ιδέες για καλύτερους τίτλους και επικεφαλίδες από τον παρακάτω πολύ χρήσιμο οδηγό από το TwelveSkip:

100+ Ιδέες για τίτλους και επικεφαλίδες

15. Δώστε έμφαση στο E-mail Marketing

e-mail marketing

Τι σηημαίνει πρακτικά αυτό; Προσπαθείστε να έχετε όσο το δυνατόν πιο στοχευμένη λίστα από τα e-mails των πελατών σας. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε στη συνέχεια να στέλνετε newsletters για να τους ενημερώνετε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε να χτίσετε μια ισχυρή λίστα με e-mails μέσω κατάλληλης προώθησης από τα social media. π.χ. ένας διαγωνισμός στο facebook όπου θα ζητάτε τη συμμετοχή με το e-mail τους για να κερδίσουν ένα μοναδικό δώρο από την επιχείρησή σας.

16. Παρακολουθήστε το Google Analytics

google analytics data

Ανιχνεύσετε ποια κανάλια παρέχουν το μεγαλύτερο traffic και δαπανήστε περισσότερο χρόνο σε αυτά. Ελέγξτε ασφαλώς το Google Analytics που αποτελεί το πλεόν εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να εξιχνιάσετε τα λάθη που γίνονται στην ιστοσελίδα σας.

17. Αλληλεπιδράστε με ιστοσελίδες (ή pages, groups κλπ) που έχουν υψηλό traffic

Δημιουργήστε περιεχόμενο σε high authority ιστοσελίδες. Αυτές συνήθως κερδίζουν μεγάλο αριθμό από shares και traffic. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε link σε τουλάχιστον ένα από τα posts από την ιστοσελίδα σας προς αυτές τις σελίδες.

18. Δημιουργήστε περιεχόμενο γύρω από θέματα που παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον

Δημιουργήστε περιεχόμενο πάνω σε θέματα τα οποία έχουν πιο συχνό διαμοιρασμό στα social media. Μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε μέσα από πλήθος εργαλείων ποια θέματα αφορούν περισσότερο το κοινό σας. Για παράδειγμα, στο χώρο του Internet Marketing, μια από τις πιο συχνές αναζητήσεις των ανθρώπων είναι πώς θα καταφέρουν να προωθήσουν την ιστοσελίδα τους ή το E-Shop τους ώστε να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήσαμε και τον παρακάτω Οδηγό Προώθησης Ιστοσελίδων:

προώθηση ιστοσελίδων με seo τεχνικές

19. Χτίστε σχέσεις εμπιστοσύνης

Η διαδικτυακή σας παρουσία μπορεί να είναι μια μικρογραφία της καθημερινής σας ζωής. Όπως στον καθημερινό κόσμο προσπαθείτε να δικτυωθείτε με άλλους ανθρώπους και να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης, το ίδιο πρέπει να σκέφτεστε και για το χώρο του διαδικτύου. Σκοπός σας πρέπει να είναι να προσγγίσετε ανθρώπους μέσα από την παροχή καλών και αξιόπιστων υπηρεσιών και να τους πείσετε για τη δυνατότητα που έχετε να παρέχετε λύση στα προβλήματά τους ή να τους προμηθεύσετε το προϊόν που αναζητούν στις καλύτερες τιμές και με όλες τις σχετικές προδιαγραφές ποιότητας.

Αναλύσμαε λοιπόν παραπάνω 19 μεθόδους που μπορείτε να ακολουθήσετε από σήμερα κιόλας ώστε να εκμεταλλευθείτε τα social media και να φέρετε νέους πελάτες στην επιχείρησή σας μέσα από τη χρήση τους.

Μείνετε συντονισμένοι για επόμενα χρήσιμα άρθρα γύρω από τον κόσμο του Internet Marketing που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε νέα όπλα στην προσπάθειά σας να αυξήσετε τα έσοδα της επιχείρησής σας!