SMS-Marketing: Ένα υποτιμημένο (αλλά εξαιρετικό!) κανάλι για άμεσες πωλήσεις!

Διαβάζοντας τον τίτλο και μόνο του άρθρου, ίσως σκεφτήκατε πόσες φορές έχετε λάβει μηνύματα SMS στο κινητό σας τηλέφωνο που ενημέρωνουν για προσφορές και εκπτώσεις.

Σίγουρα, λαμβάνετε καθημερινά πολύ περισσότερα τέτοια e-mails, ενώ μπορεί να μην έχετε λάβει σχετικά SMS καθόλου μέσα στον τελευταίο μήνα.

Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως το SMS Marketing δεν αποτελεί μια σημαντική μέθοδο που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο Marketing της επιχείρησής σας. Μάλιστα, εάν το αξιοποιήσετε σωστά και με μεθοδικές κινήσεις, μπορεί να φέρει γρήγορα πωλήσεις και νέους πελάτες στην επιχείρησή σας!

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πολύ σημαντικά οφέλη που μπορεί να σας παρέχει και τα οποία πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη και να αξιοποιήσετε κατά την επόμενη διαφημιστική σας καμπάνια!

Άμεση προώθηση διαφημιστικού μηνύματος

Σύμφωνα με έρευνες, το 98% των SMS διαβάζονται αμέσως μέσα στα επόμενα δύο λεπτά από τη στιγμή της παραλαβής τους.

Υπάρχει άλλο κανάλι Marketing που μπορεί να παρέχει ανάλογο άμεσο αποτέλεσμα;

Η απάντηση είναι ασφαλώς όχι. Το e-mail για παράδειγμα μπορεί να παραμένει 2 και πλέον ημέρες αδιάβαστο στα Εισερχόμενα ενώ το ποσοστό των αδιάβαστων e-mails ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 25-30%!

Υψηλό Click Rate

Τα διαφημιστικά SMS περιλαμβάνουν links και συνδέσμους συνήθως προς την ιστοσελίδα της επιχείρησης με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας και κατ’επέκταση των πωλήσεων. Το ίδιο γίνεται π.χ. και με τα newsletters ή και τις διαφημίσεις στο Google AdWords. Ωστόσο, υπάρχει μια σπουδαία διαφορά: To CTR (Δείτε εδώ τι είναι το CTR) των SMS αγγίζει το 30% ενώ το CTR των e-mails σπάνια είναι μεγαλύτερο από 5-6%.

μαζικά sms

Χαμηλό Κόστος

Το SMS Marketing είναι ένα από τα πιο οικονομικά μέσα προώθησης των διαφημιστικών σας μηνυμάτων. Σε σύγκριση πάντα με τα υπόλοιπα κανάλια Marketing, μπορείτε με χαμηλό κόστος να στήσετε μια πλήρως ελκυστική διαφημιστική καμπάνια που θα σας αποφέρει σημαντικά κέρδη και νέους πελάτες σε μικρό χρονικό διάστημα.

Απλή διαδικασία, δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα καμπάνια στο Google AdWords, ασφαλώς θα χρειαστείτε κάποια εκπαίδευση. Ιδιαίτερα δε για να εκμεταλλευτείτε πλήρως όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να ακολουθήσετε τις τρέχουσες εξελίξεις στην πλατφόρμα, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον που γνωρίζει καλά το συγκεκριμένο εργαλείο διαφήμισης.

Εάν πάλι θέλετε να στείλετε μαζικά newsletters, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα εργαλείο email marketing και στις περισσότερες περιπτώσεις να έχετε στοιχειώδεις γνώσεις html γλώσσας προγραμματισμού, ώστε να διαμορφώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις email καμπάνιες σας.

Παράλληλα, εάν επιθυμείτε η ιστοσελίδα σας να αποκτήσει υψηλές κατατάξεις στη μηχανή αναζήτησης της Google, πρέπει να επενδύσετε αρκετό χρόνο και προσπάθεια σε ενέργειες SEO, ώστε να καταφέρετε κάποια στιγμή να αναρρχιηθείτε στην πρώτη σελίδα για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.

Το SMS Marketing ωστόσο είναι απλό. Το μόνο που χρειάζετε να κάνετε είναι να σκεφτείτε την προσφορά και να συντάξετε το μήνυμα SMS. Καμία ιδιαίτερη τεχνική γνώση, μηδαμινός χρόνος ενασχόλησης! Χρησιμοποιώντας ένα καλό SMS Marketing Tool, μπορείτε πολύ εύκολα να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας την πρώτη σας SMS καμπάνια!

Εάν λοιπόν αντιλαμβάνεστε την αξία όλων των παραπάνω, τότε ήρθε η ώρα να επενδύσετε στο SMS Marketing προκειμένου να προσελκύσετε νέους πελάτες στην επιχείρησή σας. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο SMS Marketing.

LiveAll.eu

Ένα SMS Marketing εργαλείο για την εύκολη και άμεση αποστολή μαζικών SMS

To LiveAll.eu αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για να ενισχύσετε τις Marketing ενέργειες της επιχείρησής σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για ένα πλήθος επιχειρήσεων όπως Υπηρεσίες φροντίδας υγείας, σχολεία και κέντρα εκπαίδευσης, ηλεκτρονικά καταστήματα, ξενοδοχεία, μεσιτικά γραφεία, εστιατόρια και κέντρα ψυχαγωγίας, πολιτικά γραφεία, γυμναστήρια και κέντρα ευζωίας κλπ.

Μαζική εισαγωγή επαφών: Καταχωρήσετε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε πελάτη και κάνετε μαζική εισαγωγή επαφών μέσα από ξεχωριστό αρχείο.

Προγραμματισμένα SMS: Προγραμματίστε χρονικά την αποστολή των SMS ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη ημερομηνία και ώρα

Αυτοματοποίηση μέσω Template: Δημιουργήστε ξεχωριστά templates ανάλογα με την περίσταση και κρατήστε όσα αποδίδουν καλύτερα για τις μελλοντικές σας καμπάνιες. Προσωποποιημένα SMS: Απευθυνθείτε στους παραλήπτες των SMS σε προσωπικό τόνο (και δη σε κλητική πτώση!) και κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Αναλύτικές Αναφορές Παράδοσης SMS: Δείτε γρήγορα και εύκολα εάν τα SMS σας έχουν παραληφθεί μέσα από το φιλικό και εύχρηστο Interface του LiveAll.eu

HLR LookUp: Με την επιλογή HLR LookUp μπορείτε να βρείτε διάφορες πληροφορίες για κάποιον συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας.

Blacklist σε Επαφές: Με την επιλογή Blacklist Contacts μπορείτε να μεταφέρετε μαζικά τηλεφωνικούς αριθμούς σε blacklist ώστε να μην τους στέλνετε μελλοντικά SMS.

Cloud – Mobile: Λειτουργία μέσω κινητού και tablet (mobile friendly εφαρμογή) από οπουδήποτε ανά τον κόσμο.

Είδαμε λοιπόν μερικά από σπουδαιότερα πλεονεκτήματα του SMS Marketing καθώς και πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα από τα καλύτερα εργαλεία SMS (SMS Tool) της αγοράς ώστε να στείλετε μαζικά sms με εκπληκτικά αποτελέσματα! Συγκεκριμένα, μέσω του LiveAll.eu μπορείτε να στείλετε:

LiveAll.eu

SMS Marketing – Αποστολή Μαζικών SMS

Bulk SMS – Μαζικά SMS: Αποστολή μαζικών bulk SMS σε πελάτες, συνεργάτες και υποψήφιους πελάτες.
SMS από υπολογιστή: Δε χρειάζεται να στέλνετε SMS από το κινητό σας τηλέφωνο. Προγραμματίστε τα SMS να αποσταλούν με μαζικό και αυτόματο τρόπο μέσω της εφαρμογής από τον υπολογιστή του γραφείου σας.

Διαφημιστικά SMS: Έχετε μόλις δημιουργήσει μια νέα προσφορά ή ένα εκπτωτικό κουπόνι για τους πελάτες σας; Κάντε γνωστή την προσφορά σας με αποστολή bulk διαφημιστικών SMS!

Δωρεάν SMS: Στο τέλος κάθε χρόνου, το LiveAll.eu παρέχει μια μοναδική προσφορά με 500 δωρεάν SMS για νέους πελάτες!

Ενημερωτικά SMS: Ενημερώστε μέσω SMS για οποιοδήποτε νέο αφορά στην επιχείρησή σας (νέα προϊόντα, προσφορές, νέες συνεργασίες κλπ).

Οικονομικά SMS: Το LiveAll.eu αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για να στείλετε φθηνά SMS, ανάλογα και με τον όγκο των SMS που θα αποστείλετε.

Viber Μηνύματα: Πλέον, το LiveAll.eu παρέχει τη δυνατότητα να αποστείλετε μαζικά Viber διαφημιστικά μηνύματα!

Εκλογικά / Προεκλογικά SMS: Η καλύτερη επιλογή για την οργάνωση προεκλογικής καμπάνιας και την αύξηση του engagement μεταξύ πολιτικών προσώπων και κοινού. Δείτε εδώ περισσότερα σχετικά με τα εκλογικά SMS.

Εάν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τον κόσμο του SMS Marketing, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του LiveAll.eu, όπου υπάρχουν πάρα πολλά κατατοπιστικά και χρήσιμα άρθρα σχετικά με την αξία του SMS Marketing και τεχνικές που μπορείτε να ακολουθήσετε όταν επιχειρείτε να στείλετε μαζικά SMS στους πελάτες σας.